Модели

Иновативна инфозабава

Škoda Scala е достапнa со два инфозабавни системи: стандардното "Infotainment 8" радио" со дисплеј од 8,25" и "Infotainment 9" Navi" со дисплеј од 9,2 инчи. Инфозабавниот навигациски систем од 9,2" содржи и безжичен SmartLink и четири звучници во задниот дел на возилото. Исто така, содржи и виртуелен кокпит од 10,25". Достапни се и други функции, како што се телефонска кутија или USB-C порти.

Škoda Connect услуги

Škoda Connect услуги

Онлајн услуги за навигација и информации, далечинско управување на избраните функции на возилото преку паметен телефон и далечинска интеракција со сервисниот центар на Škoda. 

Безжичен SmartLink

Безжичниот систем SmartLink ви нуди можност да го поврзете вашиот паметен телефон со вградениот инфозабавен систем преку Apple CarPlay. Користете го системот за навигација, слушајте музика или подкасти преку вашите омилени апликации, одговарајте на пораки или одговарајте на повици.

Телефонска кутија со функција за безжично полнење

Практичната телефонска кутија го полни вашиот компатибилен (индуктивно полнење) паметен телефон безжично додека возите.

До пет USB-C порти

Scala е стандардно опременa со две USB-C порти (45 W) за пренос на податоци и полнење.  Друга USB-C порта, на пример за полнење камера, може да се интегрира во близина на централниот ретровизор.

Гласовна контрола

Со гласовниот асистент, фиксните команди се минато. "Laura" течно ги разбира изговорените реченици и ви помага да го контролирате системот за навигација, инфозабавниот систем или климатизацијата. Ова значи дека можете целосно да се концентрирате на возењето.

Итен повик

Црвеното копче на десната страна веднаш повикува на помош доколку сте инволвирани или сте сведоци на сериозна сообраќајна несреќа. Средното копче автоматски го повикува вашиот сервисен центар доколку се расипе. Левото копче ве поврзува со Škoda Infoline доколку имате какви било прашања.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна