Модели

Новости и акции

Новости

Македонска премиера на ŠKODA ENYAQ

11.12.2023

› Прв модел на ŠKODA базиран на MEB платформата
› Погон на задни или на сите тркала, батерија od 82 kWh и моќност од 285 KS
› Досег од 510 km – 560 km според WLTP и брзо полнење на батерија
› Емотивен и динамичен нов дизајнерски јазик на ŠKODA
› Нов концепт на дизајн за внатрешноста и типични Simply Clever решенија

Со претставувањето на сосема новиот ENYAQ на нашиот пазар, ŠKODA го прави следниот чекор во имплементацијата на својата стратегија за е-мобилност. Целосно електричниот SUV е првиот сериски модел на чешкиот производител на автомобили кој се базира на модуларната платформа за електрични автомобили MEB на групацијата Volkswagen. ŠKODA ENYAQ нуди погон на задните или на сите тркала, заедно со опсег што е совршено погоден за секојдневна употреба, покривајќи од 510 км – 560 км* според циклусот WLTP и типична пространост препознатлива за брендот.
ŠKODA продолжува да го развива својот емотивен дизајнерски јазик - за таа цел, новиот SUV се одликува со целосно нов внатрешен концепт кој нуди избор на пет дизајн селекции наместо класични нивоа на опременост и сосема нова структура на достапните опции.