Модели

Млада, разновидна и динамична

FABIA

Од 9.448
CO₂ 101 - 117 g/km
Потрошувачка 3.9 - 4.9 l/100km

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

Млада, разновидна и динамична

6 Причини зошто: ŠKODA FABIA

1

Дизајн

Млада, разновидна, динамична, а истовремено сита од улиците, зачинета со најмодерните технологии - тоа е ŠKODA FABIA. Нејзиниот созреан изглед привлекува уште повеќе внимание кон себе и ги засенува останатите.

6 причини зошто: ŠKODA FABIA

2

Фелни

Ние ги почитуваме индивидуалните потреби и барања на сите наши клиенти и правиме се што можеме, истите да ги исполниме. Поради тоа, најважниот аспект - изгледот на вашето возило - сосема ви го препуштаме вам и на вашата фантазија.

6 причини зошто: ŠKODA FABIA

3

Просторност

ŠKODA FABIA нуди многу место за вас, за вашите сопатници и багажот. Просторот за патници е малку подолг и поширок од досега - Вие и вашиот совозач имате повеќе слобода во просторот за главата.

6 причини зошто: ŠKODA FABIA

4

Мотор

Мала, но динамична: за да можете што е можно побрзо, побезбедно и поудобно да стигнете до вашата цел, за FABIA ви нудиме широка палета на мотори, која што е целосно прилагодена кон вашите потреби. Моторите со директно вбризгување и турбо полнач се одликуваат пред сè со своето тивко работење, нивната непосредна реакција на педалот за гас како и со оптималниот вртежен момент.

6 причини зошто: ŠKODA FABIA

5

Безбедност

Кога се работи на темата безбедност, FABIA навистина се истакнува. На пример, пред судиите за доделување награди на Euro NCAP креш тестот, кои што ја одликуваа со најдобра оцена со пет ѕвезди.

6 причини зошто: ŠKODA FABIA

6

Simply Clever

Често пати малите нешта се оние кои го прават нашето секојдневие поедноставно, полесно и поубаво. Тоа важи и за ŠKODA FABIA, која остава силен впечаток со голем број на "Simply Clever" детали.

Simply Clever технологија

Connectivity

Мотори

1.0 MPI

60 кс Моќност
4,9 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 5 брзини
108 g/km Емисија на CO2
160 km/h 15,7s

1.0 MPI

75 кс Моќност
4,9 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 5 брзини
117 g/km Емисија на CO2
172 km/h 14,7s

1.0 TSI

85 кс Моќност
4,3 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 5 брзини
99 g/km Емисија на CO2
185 km/h 10,6s

1.0 TSI

110 кс Моќност
4,5 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 6 брзини
104 g/km Емисија на CO2
196 km/h 9,8s

1.0 TSI

110 кс Моќност
4,6 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
106 g/km Емисија на CO2
196 km/h 9,8s

1.4 TDI

90 кс Моќност
3,8 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 5 брзини
104 g/km Емисија на CO2
182 km/h 11,1s

1.4 TDI

90 кс Моќност
3,8 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
103 g/km Емисија на CO2
182 km/h 11,1s

1.4 TDI

105 кс Моќност
4,2 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
110 g/km Емисија на CO2
193 km/h 10,1s

Димензии

Малата висина и дава на FABIA динамичен изглед.

Повеќе
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Со користење на нашата веб-страница, се согласувате дека колачињата се зачувани на вашиот уред.
Прифатете и продолжете