test

СÈ ЗА Škoda CONNECT

ШТО Е Škoda CONNECT?

Дознајте повеќе за услугите на Škoda Connect и како тие можат да ви користат во вашиот секојдневен живот.

АКТИВИРАЊЕ И ОБНОВУВАЊЕ

Дали треба да ги активирате услугите во вашето ново возило? Или ви истече рокот на услугите на Škoda Connect?

Škoda CONNECT ДОСТАПНОСТ НА УСЛУГИ

Не сте сигурни кои услуги се достапни во вашиот автомобил Škoda?

ВОВЕД ВО ONLINE УСЛУГИ

Живејте го секој ден во целост! Купувањето на сите или само некои од пакетите Škoda Connect ќе му даде на вашиот автомобил мноштво нови функции.

Škoda CONNECT ПАКЕТИ

Услугите се поделени на пакети засновани на логички теми. Без разлика дали сакате да ги проширите можностите на инфозабавниот систем, да ја олесните грижата за техничката состојба на вашиот автомобил или да стекнете пристап до вашето возило Škoda од далечина.

ONLINE ИНФОЗАБАВА

Ова ќе ви помогне безбедно и удобно да стигнете до вашата дестинација секој пат. Профилите на рути се пресметуваат онлајн и ви помагаат да избегнете сообраќајни метежи. Покрај тоа, мапите автоматски се ажурираат. Можете да пребарувате за бензински станици или станици за полнење на електрична енергија, места за паркирање или кои било други точки од интерес на интернет, во секое време.

CARE CONNECT: ПРОАКТИВНИ УСЛУГИ

Пакетот за Проактивни услуги му овозможува на вашето возило да испраќа информации до вашиот сервисен партнер по избор ако, на пример, вашето масло или сијаличка треба да се сменат. Со апликацијата MyŠkoda, можете да прикажете извештај за состојбата на возилото кога и да ви треба. Ако ви требаат какви било информации за возилото или за помош на пат, едноставно притиснете го копчето Info/Breakdown на панелот на покривот.

CARE CONNECT: ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП

Можете да пристапите до вашата Škoda од каде било бидејќи е онлајн. Прегледувајте ги податоците за патувањето, проверете го моменталниот статус на возилото или користете ја свирката или активиајте ги светлата за побрзо да го најдете вашето возило на паркинг. Во зависност од моделот и патувањето што планирате да го направите, можете далечински да го заклучите/отклучите автомобилот и да го вклучите неговото претходно загревање.

ФУНКЦИИ НА БАРАЊЕ

Најбрзиот начин за добивање нови функции.

Едноставно одете во продавницата Škoda Connect или во интегрираната продавница директно во вашиот автомобил. Преземете ја нашата најсовремена навигација, дополнителни бои за амбиентално осветлување или контрола на долгото светло за неколку моменти. Надградбата преку Интернет е најбрзо.

КОНТРОЛА НА ДОЛГИ СВЕТЛА

Префрлањето помеѓу долго и средно светло може да биде заморно, особено кога патувате на долги растојанија. Функцијата за контрола на долго светло може да се грижи за тоа наместо вас. Тоа автоматски ја зголемува вашата удобност и општата безбедност, бидејќи никогаш повеќе нема да ги заслепите другите возачи.

АМБИЕНТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ - ДОПОЛНИТЕЛНИ БОИ

Овозможува вам и на вашите патници да го подобрите вашето патување, да го направите поудобно и полесно за окото. Можете да го промените амбиенталното осветлување врз основа на расположението, облеката или времето, избирајќи од широката палета на бои.

АМБИЕНТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ - ДОПОЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

Уживајте во возењето во спортски режим уште поинтензивно благодарение на амбиенталното светло кое динамично се менува врз основа на тоа како забрзувате. Други функции како синхронизација со предупредувачки светла и означување на отворени врати ќе ви обезбедат дополнителна безбедност.

НАВИГАЦИЈА

Се најдовте во средината која не ја познавате, со телефон без струја во батеријата? За среќа, бевте подготвени и ја избравте вградената навигација! Со нашиот најсовремен систем, никогаш повеќе нема да го изгубите патот.

ПРЕПОЗНАВАЊЕ СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ

Никогаш не пропуштајте друг знак! Со Traffic Sign Recognition знаците се прикажуваат на виртуелниот кокпит и инфозабавниот систем. Мултифункционалната камера со сигурност ги детектира ограничувањата на брзината, без претекнување и предупредувачките знаци, па дури и дополнителните таблички.

ИТЕН ПОВИК

Сите новопроизведени возила се опремени и со eCall, служба за итни случаи за да ви помогне брзо во сообраќајна несреќа.

КАКО ДА ПОВИКУВАТЕ ИТНА ПОМОШ

Вашиот автомобил Škoda може автоматски да контактира со центарот за итни случаи и да испраќа информации за вашата локација, насоката на патување, бројот на луѓе во автомобилот и сериозноста на несреќата. Може да го активирате и рачно со притискање на копчето SOS. Оператор останува во контакт додека не пристигнат спасувачките служби.

АКТИВИРАЊЕ И ОБНОВУВАЊЕ

Активирајте го вашиот Škoda Connect или обновете ги услугите што се истечени.

АКТИВИРАЊЕ ВО САМО 3 ЧЕКОРИ

ЧЕКОР 1

Преземете ја апликацијата MyŠkoda на вашиот мобилен уред преку QR код или кликнете на врската подолу за да го посетите порталот Škoda Connect.

ЧЕКОР 2

Најавете се преку вашиот Škoda ID или креирајте нов профил.

ЧЕКОР 3

Внесете го идентификацискиот број на возилото (VIN) и следете ги упатствата за да ја завршите регистрацијата.

ОБНОВУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ

Видео водичот чекор-по-чекор ќе ви помогне едноставно и лесно да го нарачате вашето обновување.

ДРУГИ ОПЦИИ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ

Откријте други опции за поврзување и функции во вашето возило.

SMARTLINK+

Со системот SmartLink+, кој ги интегрира Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink®, инфозабавниот систем на автомобилот ви овозможува безбедно да го користите телефонот додека возите. Откако ќе се поврзете, можете да ракувате со повици и пораки, да слушате музика или да ја користите навигацијата преку инфозабавниот систем. Системот SmartLink+ ви овозможува и пристап до податоци во живо за вашето возење, економичност на возење, динамика на возење или информации за сервисирање или собирање детални записи за возење преку апликацијата MyŠkoda.

ANDROID AUTO

Android Auto ја проширува платформата Android на автомобилот. Користете познати апликации и услуги на екранот на контролната табла. Компатибилен со Android 5.0 и понови верзии.

APPLE CARPLAY

CarPlay ги зема апликациите што ги сакате во вашиот iPhone додека возите и ги става директно на вградениот екран на вашиот автомобил. Компатибилен со iPhone 5 и понови.

MIRRORLINK™

Без разлика дали сакате да избирате и слушате музика на вашиот паметен телефон или да добивате упатства чекор-по-чекор, сето ова се пресликува на централниот дисплеј.

MyŠkoda

MyŠkoda е мобилна апликација која овозможува користење на онлајн услугите на Škoda Connect, како и услугите поврзани со Smartlink+ користејќи поврзување помеѓу паметниот телефон и возилото и други дигитални услуги, како што се прирачници за возилото или специфични карактеристики на пазарот.

App Store

*) За користењето на Škoda Care Connect треба да се склучи посебен онлајн договор со Škoda AUTO, a.s. За да може да се користат услугите во текот на целото времетраење, клиентот има време од 90 дена по предавањето на возилото, да го регистрира истото на . Услугата за итен повик е активирана уште од испораката без потребно регистрирање. Достапноста на Škoda Care Connect може да се разликува зависно од земјата. Овие услуги се достапни во текот на договореното времетраење на договорот и можат да подлежат на измени на содржината за време на времетраењето на истиот. За користењето на бесплатната апликација Škoda Connect, потребен е паметен телефон со оперативен систем iOS или Android и SIM-картичка со опција за податоци со веќе постоечки договор за мобилна телефонија или договор за мобилна телефонија што треба одделно да се склучи помеѓу Вас и мобилниот оператор. Со испраќањето или приемот на пакетите со податоци преку интернет, зависно од Вашата актуелна тарифа за мобилна телефонија, а особено при користење во странство, можат да настанат дополнителни трошоци (на пр. такси за роаминг). Care-Connect ги опфаќа повикот во итен случај, проактивните услуги како на пр. повикот за информации и повикот во случај на дефект како и далечинскиот пристап (статус на возилото, возни податоци, позиција на паркирање, известување за брзината и многу повеќе). Подетални информации за Škoda Care Connect ќе добиете на www.skoda.at/connect и во Вашиот салон за Škoda. Информации за тарифните услови на мобилната телефонија кај Вашиот мобилен оператор.

**) Користењето на мобилните онлајн услуги (Škoda Connect Infotainment Online) е можно само со системите за навигација Amundsen и Columbus. Дополнително, потребен Ви е мобилен краен уред (на пр. паметен телефон), којшто може да делува како мобилен WLAN Hotspot. Алтернативно, со опцијата "Telefonbox со WLAN и преграда за SIM-картичка" (само во комбинација со радио навигација "Columbus"), мобилниот телефон може да се користи со remote SIM Access Profile (rSAP) или SIM-картичка со опција за телефон и податоци. Услугите Škoda Connect Infotainment Online се достапни само со веќе постоечки договор или со договор за мобилна телефонија што треба одделно да се склучи помеѓу Вас и Вашиот мобилен оператор и само во рамките на покриеноста на конкретната мобилна мрежа. Со приемот или испраќањето на пакетите со податоци од интернет, зависно од Вашата актуелна тарифа за мобилна телефонија, а особено при користење во странство, можат да настанат дополнителни трошоци (на пр. такси за роаминг). Поради волуменот на податоци што може да настане во рамките на користењето на услугите Škoda Connect Infotainment Online, се препорачува веднаш да склучите договор со Вашиот мобилен оператор за паушална тарифа! За користењето на Škoda Connect Infotainment Online треба онлајн да се склучи посебен договор со Škoda AUTO, a.s. Клиентот има време од 90 дена по предавањето на возилото, да го регистрира истото на http://www.skoda-connect.com. Škoda Connect Infotainment Online опфаќа услуги како Google Earth, Онлајн информации за сообраќајот, бензински станици, паркиралишта, вести, информации за времето, онлајн пребарување на посебни цели и многу повеќе. (Обемот зависи од радио навигацискиот систем). Достапноста на услугите Škoda Connect Infotainment Online може да е различна во зависност од земјата. Овие услуги се достапни во текот на договореното времетраење на договорот и можат да подлежат на измени на содржината за време на времетраењето на истиот. Подетални информации за Škoda Connect Infotainment Online ќе добиете на www.skoda.at/connect и во Вашиот салон за Škoda, информации за тарифните услови на мобилната телефонија кај Вашиот мобилен оператор.