Модели

Поврзете се повторно.

KODIAQ

Од 28.008
CO₂ 119 - 154 g/km
Потрошувачка 0 - 6.5 l/100km

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

Поврзете се повторно.

6 причини зошто: ŠKODA KODIAQ

Дизајн

Природата не прифаќа никаков изговор за компромиси, таа ја дозволува само најдобрата можна комбинација. Затоа и моќната естетика на KODIAQ ја поврзува извонредната каросерија со впечатливите Offroad квалитети. Конструиран за најтешки услови, тој ја презентира својата надворешност со самоуверена елеганција.

6 причини зошто: ŠKODA KODIAQ

Фелни

Преглед на портфолиото на фелни ќе најдете тука.

6 причини зошто: ŠKODA KODIAQ

Безбедност

Во опасни ситуации, каде возачот не може активно да влијае, се активираат пасивните сигурносни системи на возилото, меѓу кои и воздушните перничиња.

6 причини зошто: ŠKODA KODIAQ

Off Road

Стрмни планини, ниски долини, чакал, кал или дупки од удари? За KODIAQ со 4x4-погон ниту еден предизвик не е несовладлив. Експертот за Offroad ќе Ве воодушеви при секое возење со својот огромен потенцијал и првокласното маневрирање: совршениот придружник на патот кон авантурите.

6 причини зошто: ŠKODA KODIAQ

Великодушен и елегантен

Сите на свое место, подготвени, тргнувајте: во KODIAQ со оптимална втора задна клупа удобно и безбедно патуваат и до седум патници.

Simply Clever технологија

Паркирањето никогаш не било полесно. Само притисни го правото копче
Кристална LED технологија
Kodiaq ќе се погрижи секогаш да имаш комфорно патување

  

Connectivity

Со KODIAQ можете да го оставите светот зад себе - а сепак, во секое време и насекаде да бидете поврзани со него. Благодарение на постојаната онлајн врска, не само што понудите за забава и информирање се само еден клик од вас, туку достапни се и специјалните системи за помош.

Повеќе информации за ŠKODA Connect, SmartLink и SmartGate ќе најдете тука.

Мотори

1.5 TSI

150 кс Моќност
6,5 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 6 брзини
147 g/km Емисија на CO2
200 km/h 9,8s

1.5 TSI

150 кс Моќност
6,1 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
139 g/km Емисија на CO2
198 km/h 9,8s

2.0 TSI

4х4

190 кс Моќност
7,3 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
168 g/km Емисија на CO2
211 g/km 7,5s

2.0 TDI

150 кс Моќност
5,0 l/100km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
131 g/km Емисија на CO2
198 km/h 9,8s

2.0 TDI

4х4

150 кс Моќност
5,5 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
144 g/km Емисија на CO2
194 km/h 9,8s

2.0 TDI

4x4

200 кс Моќност
5,6 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
147 g/km Емисија на CO2
210 km/h 8,4s

Карактеристики

AMBITION
Од 28.008
 • CLIMATRONIC - двозонски автоматски клима уред
 • Лумбална регулација на предните седишта
 • Греење на предните седишта
 • Сензори за паркирање позади
 • Радио BOLERo со 8" екран, 8 звучници, Smart Link
 • KESSY Go копче за палење на моторот
 • Електрична регулација на петтата врата
 • Full LED предни светла со динамична контрола
 • Автоматско затемнување и преклопување на ретровизорите
 • Сензор за дожд со светлосен асистент
 • 17" Алуминиумски тркала - RATIKON со пневматици 215/65 R17
Прикажи ги сите објекти
STYLE
Од 31.762
 • Ентериер - кожа/ текстил
 • Сензори за паркирање напред и позади
 • Греење на предни и задни седишта
 • 18" Алуминиумски тркала - ELBRUS со пневматици 235/55 R18
 • Трозонски автоматски клима уред
 • Навигација AMUNDSEN со 8" екран, WLAN
 • Камера за паркирање позади
 • Сребрени кровни шини
 • SUNSET - затемнети задни стакла
 • SIDE ASSIST
 • Систем за предупредување на замор кај возачот
 • Интелегентен асистент за долги светла
 • Амбиентално LED осветлување во ентериерот
 • KESSY - централно заклчување без клуч
Прикажи ги сите објекти
Споредете опрема