За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

ŠKODA со погон на сите тркала 4x4

Следно
k

Рајмунд Баумшлагер ја тестира ŠKODA OCTAVIA Combi 4x4.

Тука може да дознаете се на темата „4x4“!

Модели

Сите модели со погон на сите тркала неодамна се обновија или целосно се преработеа. Со тоа, ŠKODA во сегментот на компактната и средната класа има атрактивна и млада понуда на 4x4. ŠKODA погоните на сите тркала нудат низа предности во споредба со возилата со погон на две тркала.

Зошто 4x4?

Варијабилната распределба помеѓу предната и задната оска води до максимлен пренос на моќноста на скоро секоја подлога. Влечната сила е значително зголемена, што особено ќе го ценат возачите со приколка или трејлер. Полесно е и поаѓањето. 

Технологија

Се повеќе клиенти се одушевени од извонредните возни перформанси, комфорот, безбедноста и сестраноста на нашите модели со погон на сите тркала. Од 2008 година, чешкиот произведувач четирикратно ги зголеми неговите годишни испораки на 4x4.

Добро е да се знае!

Возилата со погон на сите тркала овозможуваат висок степен на безбедност и комфор. Практичното користење за возачот е значително подобрено, бидејќи возилото е пофлексибилно во различни ситуации и може да се користи и на потежок терен.