Модели

Kodiaq

SUV за сите ваши потреби.

Без оглед на вашата дестинација, удобноста во новиот Kodiaq е гарантирана.

Без оглед на вашата дестинација, удобноста во новиот Kodiaq е гарантирана.

Без оглед на вашата дестинација, удобноста во новиот Kodiaq е гарантирана.

Без оглед на вашата дестинација, удобноста во новиот Kodiaq е гарантирана.

Без оглед на вашата дестинација, удобноста во новиот Kodiaq е гарантирана.

Исклучителен квалитет и прецизна завршна обработка.

Исклучителен квалитет и прецизна завршна обработка.

Исклучителен квалитет и прецизна завршна обработка.

Исклучителен квалитет и прецизна завршна обработка.

Исклучителен квалитет и прецизна завршна обработка.

ХРАБАР ДИЗАЈН

Новиот Škoda Kodiaq е совршен спој на прецизни детали, динамични линии и робустен изглед, кој веднаш се препознава.

ВНАТРЕШНОСТ ЗА ЦЕЛАТА ФАМИЛИЈА

Можноста за седум седишта и големиот багажен простор се клучните атрибути за пространата внатрешност. Се разбира удобноста на предните и задните седишта е со врвен комфор.

ВРВЕН КОМФОР

Комфорот во возењето е на врвно ниво благодарение на одличната звучна изолација и удобноста на одличната амортизација.

ИСТРАЖУВАЊЕ БЕЗ ГРАНИЦИ

Од голем SUV се очекува да има голема моќ. Со паметниот погон на сите тркала, Off-Road профилот на возење, асистентот за возење по удолнина и големото растојание помеѓу патот и возилото, ви овозможуваат да го истражите секој терен.

НАЈНАПРЕДНИ СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Паркирањето никогаш не било полесно. Само притисни го правото копче
Кристална LED технологија
Kodiaq ќе се погрижи секогаш да имаш комфорно патување
Опсегот на безбедносни асистенции е проширен за да вклучи неколку нови најсовремени системи.

Поврзување

Новата напредна поврзаност на новиот Kodiaq ќе ја олесни секојдневната употреба на автомобилот и ќе ви ја обезбеди целата поддршка што ви е потребна за да пристигнете на вашата дестинација навремено и удобно.

Мотори

1.5 TSI Бензин

150 кс Моќност
6,5 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 6 брзини
147 g/km Емисија на CO2
200 km/h 9,8s

1.5 TSI

150 кс Моќност
6,1 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
139 g/km Емисија на CO2
198 km/h 9,8s

2.0 TSI

4х4

190 кс Моќност
7,3 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
168 g/km Емисија на CO2
211 g/km 7,5s

2.0 TDI

150 кс Моќност
5,0 l/100km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
131 g/km Емисија на CO2
198 km/h 9,8s

2.0 TDI

4х4

150 кс Моќност
5,5 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
144 g/km Емисија на CO2
194 km/h 9,8s

2.0 TDI

4x4

200 кс Моќност
5,6 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
147 g/km Емисија на CO2
210 km/h 8,4s

KESSY

Веќе не треба да го држите клучот за да го отворите и заклучите вашиот автомобил. Контролната единица KESSY (Систем за влез, почеток и излез без клуч) го препознава клучот на оддалеченост од 1,5 метри од автомобилот. Возилото се отклучува автоматски кога се ракуваат со рачките на вратите или задната врата. Моторот започнува со притискање на копче.

USB-C приклучок и 230 V приклучок на задниот дел

Добри вести! Нема повеќе кавги за USB-порти и приклучоци. Новиот Škoda Kodiaq ги има со лопати. Една порта USB-C и приклучок 230 V се подготвени за патниците на задното седиште.

Панорамски сончев покрив

Големиот опционален панорамски сончев покрив со заштитен сонце дава многу дневна светлина во внатрешноста. Стаклото е затемнето во црно, така што е дозволено само пријатно количество светлина и топлина да влезе во возилото.

Греење на ветробранско стакло

Дожд или сонце, мислиме на вашата удобност во текот на целата година. За загревање на предното ветробранско стакло се користи изборна про transparentирна фолија ClimaCoat. Покрај тоа што обезбедува топлина, таа обезбедува и термичка заштита од силни сончеви зраци.

Димензии

ВАШИОТ НОВ Kodiaq

Превземете информативен материјал за новиот Kodiaq.