Модели

Škoda Scala Park Assistant

Преден радарски асистент со детекција на пешаци

Асистентот на предниот радар предупредува на претстојниот судир. Во случај на неизбежен судир, тој автоматски сопира за да ги намали последиците од тешките несреќи. Ако се открие случаен минувач, возилото автоматски сопира и може дури и да застане.

Помошник за безбедност на Škoda Scala

Помошник за промена на лента

Благодарение на двата радарски сензори на задниот дел од возилото, страничниот асистент детектира возила што се приближуваат одзади или во мртвата точка. Возачот потоа се информира преку LED светло во надворешниот ретровизор. Страничниот асистент детектира возила од далечина од 70 метри и на тој начин ефикасно предупредува на опасни ситуации на автопатиштата.

Помошник за безбедност на Škoda Scala

Проактивна заштита на патниците

Овој систем ги координира функциите на повеќе безбедносни системи за да ги намали несреќите и опасните ситуации. Во зависност од ситуацијата во возењето, безбедносните ремени на предните седишта се однапред затегнати. Или страничните прозорци се затворени за да спречат предмети однадвор да влезат во возилото.

Помошник за безбедност на Škoda Scala

Кочница за повеќекратен судир

Ако Scala учествува во сообраќајна несреќа и се активираат воздушните перничиња, возилото сепак може да се движи. Во овој случај, сопирачката за повеќекратен судир се активира и осигурува возилото да застане и на тој начин да спречи понатамошно оштетување.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна