Модели

Škoda Scala Park-Assistant

Помошник на воланот за паркирање

Помошникот за паркирање обезбедува полуавтоматска помош при паркирање на нормални и паралелни паркинг места. Системот ве поддржува со автоматско движење на воланот и совршено паркирање. Сè што треба да направите е да забрзате или да закочите.

Škoda Scala Park-Assistant

Помош при паркирање

Задното предупредување за сообраќај предупредува на можни судири со предмети при излегување од паркинг простор. Ако не закочите навреме при паркирање, Scala автоматски ќе застане за да спречи судир.

Škoda Scala Park-Assistant

Помошник за отпуштање на сопирачките

За да избегнете ситуации при паркирање, во кои не реагирате доволно брзо на сигналите за предното и задното растојание со сопирање, Scala има асистент за маневрирање на сопирачките - го запира вашето возило за да спречи судир.

Škoda Scala Park-Assistant

Rезервна камера

Кога е ставена во рикверц, камерата во задната врата автоматски пренесува слика во живо до инфозабавниот систем. Дополнителните линии го олеснуваат паркирањето.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна