Модели

Škoda Scala Travel Assistant

Travel Assistant

Travel Assistant комбинира неколку системи и функции. Заедно тие го олеснуваат возењето и ја зголемуваат удобноста при возењето. Штом се активира "Помош за патување", таа ви помага да останете на вашата лента или да следите други возила.

Škoda Scala Travel Assistant

Асистент за предвидливо растојание

Асистентот за предвидливо растојание го проширува опсегот на функции на адаптивниот помошник за растојание. Го следи сообраќајот и ги препознава сообраќајните знаци и ограничувањата на брзината. Ова му овозможува на возилото да ја прилагоди брзината навремено - на пример во кривина, на раскрсница или кога се менуваат ограничувањата на брзината.

Škoda Scala Travel Assistant

Препознавање сообраќаен знак

Системот препознава ограничувања на брзината, знаци за престигнување или знаци за забрана за влез на еднонасочните улици. Дополнително, открива кога се укинуваат ограничувањата.

Škoda Scala Travel Assistant

Приспособливо предупредување за напуштање лента

Помошникот за задржување лента користи мултифункционална камера за откривање ознаки на ленти, сообраќајни конуси и други граници на патот и забележува кога ненамерно ја напуштате лентата. Проширената адаптивна варијанта се спротивставува на ненамерните промени на лентата и на тој начин го спречува возилото да вози во серпентина линии.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна