Модели

Škoda Scala Технологија

Спортско-нормална суспензија

Ако сакате да возите динамично, Sport-Normal суспензијата е вистинската работа. Тој нуди два различни режими за амортизерите - Нормален и Спорт. Во Sport режимот, возилото се однесува поригидно за да обезбеди поспортско возачко искуство. Системот е достапен само заедно со изборот на профил на возење.

Škoda Scala Технологија

Избор на профил на возење

Со изборот на профилот на возење можете да ги приспособите индивидуалните параметри и однесувањето на возилото во возењето на вашите потреби. Постојат четири режими меѓу кои можете да изберете: Нормален, Спорт, Еко, Индивидуален. Во зависност од режимот, се прилагодуваат поставките на моторот, amDSG менувачот, контролата на спортската суспензија, серво волан и климатизацијата.

Škoda Scala Технологија

Силни, економични мотори

Škoda Scala е достапна само со мотори кои ги исполнуваат тековните стандарди за издувни гасови. Додека 4-цилиндричните 1.5 TSI EVO2 мотори веќе ги докажаа своите перформанси во другите модели на Škoda, 3-цилиндричните 1.0 TSI EVO2 мотори се нови. Сите ревидирани единици EVO2 обезбедуваат подобрена ефикасност и намалена потрошувачка. Најдобрите 1.5 TSI EVO2 мотори на Škoda Scala испорачуваат 110 kW и постигнуваат максимален вртежен момент од 250 Nm.

Škoda Scala Технологија

DSG менувач

Некои мотори на Scala се опремени со автоматски менувач - DSG, автоматски менувач со двојна спојка. Главната предност е особено брзата и непречена транзиција помеѓу брзините додека се одржува мала потрошувачка. Scala може да биде опремена и со менувачи на лопатките на воланот за врвно искуство во возењето.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна