Модели

Škoda Scala Безбедност

Scala со 5 ѕвезди

Euro NCAP и додели на Škoda Scala 5 од 5 ѕвезди. Ова значи дека возилото нуди највисоко ниво на безбедност за сите патници. Во категоријата "Заштита на возрасни патници", Scala доби 97% од вкупните поени, постигнувајќи една од највисоките оценки во историјата на Euro NCAP. На тестот, Scala ги доби и сите 6 поени за заштита на велосипедистите - што ги илустрира предностите на предниот радарски асистент со предвидлива заштита за пешаци и велосипедисти.

Škoda Scala Безбедност

9 воздушни перничиња

Škoda Scala нуди високо ниво на безбедност со до девет воздушни перничиња и проактивна заштита на патниците.

Škoda Scala Безбедност

Итен повик

Scala е опремена со систем за итни повици кој автоматски ги пренесува информациите како што се локацијата на возилото, бројот на патници и положбата на возилото пред и по несреќата, како и статусот во случај на несреќа. Итниот повик може да се оствари во секое време со притискање на копче.

Škoda Scala Безбедност

Системи за помош на возачот

Компактната Scala нуди различни напредни системи за помош при возење кои ви помагаат да останете будни во градскиот сообраќај и на автопатот.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна