За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Assistenz-Systeme

Notfall-Assistent

Системот за помош во итен случај интервенира, ако возачот не е способен за
возење. Доколку одреден период не се вршат движења на воланот и нема друга акција на возачот, се огласува звучен предупредувачки сигнал. Ако возачот не реагира на него, системот активира мало "скршнување" на возилото. Доколку возачот сè уште не реагира, системот за помош во итен случај го запира возилото до состојба на мирување и автоматски ги вклучува трепкачите за предупредување.

Системот за помош во итен случај делува заедно со автоматскиот менувач DSG, адаптивниот уред за регулирање на брзината и системот за помош при одржување на коловозната лента.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна