Модели

Детали

Octavia A8

Димензии

Возење

Погон на сите тркала

Škoda Octavia може да се добие со најновата верзија на електронски регулираната ламелеста спојка (петта генерација).

Четири мотори може да се опремат со најмодерниот погон на сите тркала. Притоа, се гарантира оптимална возна динамика и највисок степен на безбедност.

Преносот на вртежниот момент на сите четири тркала се врши автоматски во зависност од условите во коишто се вози. Контролната единица го пресметува идеалниот вртежен момент за задната оска и соодветно го приспособува притисокот врз ламелите на спојката.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна