Модели

Škoda Karoq Offroad

Подготвени за следната авантура

Веќе не мора да барате места за паркирање надвор од асфалтираните патишта. Со великодушното растојание од површината, интелигентниот погон на сите тркала, екстремно цврстото тело и низата електронски системи за асистенција надвор од патот, Karoq едвај има ограничувања.

Škoda Karoq Offroad

Интелигентен погон на сите тркала

Со својот интелигентен погон на сите тркала, Karoq е опремен за секоја ситуација и обезбедува одлични возни перформанси и на неасфалтирани патишта и на патишта со чакал. Погонот на сите тркала со електронски контролирана двојна спојка континуирано ја прилагодува распределбата на вртежниот момент помеѓу предната и задната оска на моменталните услови на возење.

Škoda Karoq Offroad

Offroad-профили

Копчето за off-road ги префрла избраните системи за помош на специјална поставка за теренски пат. Откако ќе се вклучи, педалата за гас е помалку чувствителна, а системот за сопирање против блокирање (ABS) овозможува одредено лизгање со голема контрола, со што возилото ќе се забави. Системот за спуштање по надолнини ја одржува брзината на возилото константна при стрмни надолнини преку интелигентна интервенција на системот за сопирање.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна