Модели

Škoda Kamiq Simply Clever Технологија

Дигитален дисплеј

Kamiq стандардно нуди дигитална верзија на групата инструменти. Овој дисплеј се одликува со целосен екран во боја од 8" со 16 милиони бои. Тој е надополнет од страните со два сегменти со позадинско осветлување графички дизајнирани да течат беспрекорно во екранот и да формираат интегриран панел.

Škoda Kamiq Simply Clever Технологија

Виртуален кокпит

Совршен преглед е овозможен од слободно програмибилниот виртуелен кокпит, кој нуди избор од пет распореди на екранот. Податоците од вградениот инструмент, заедно со други информации, како навигација, репродукција на медиуми и телефон, се прикажуваат на прекрасен екран од 10,25" кој ја менува бојата за да одговара на избраната сенката на амбиенталното осветлување.

Škoda Kamiq Simply Clever Технологија

Телефонска кутија со безжично полнење

Телефонската кутија е преграда за складирање мобилен телефон во централната конзола која овозможува мобилни повици дури и кога сигналот е слаб. Телефонската кутија овозможува и полнење на вашиот паметен телефон со користење на безжичниот стандард Qi.

Škoda Kamiq Simply Clever Технологија

Електрична задна врата со виртуелна педала

Задната врата на Škoda Kamiq може опционално да се ракува со притискање на копче од возачкото седиште, со клучот на далечинскиот управувач или со притискање на копче на задната врата. Автомобилот може да биде опремен со опционална виртуелна педала за отворање/затворање на задната врата без допир.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна