Модели

Škoda Kamiq Travel Assist

Travel Assist

Travel Assist интегрира неколку системи и функции. Кога тие се меѓусебно поврзани, автомобилот може многу да го олесни возењето и да ја зголеми удобноста при патувањето. Откако ќе се активира, Travel Assist може автоматски да го држи автомобилот во лента или да следи други возила на патот.

Škoda Kamiq Travel Assist

Predictive Cruise Control

Predictive Cruise Control ги проширува функциите на приспособливата контрола на патувањето. Покрај следењето на сообраќајот напред, тој ги обработува и препознава патните знаци и ограничувањата на брзината складирани во системот за навигација. Ова му овозможува навремено прилагодување на брзината, на пример кога се приближува до кривина, кружен тек или раскрсница или како одговор на ограничувањата на брзината.

Škoda Kamiq Travel Assist

Traffic Sign Recognition

Модулот за обработка на слики пребарува скенирани слики за познати сообраќајни знаци и ги споредува резултатите со податоците за навигација. Системот ги обработува знаците за ограничување на брзината, знаците за забрана за престигнување, знаците за забрана за влез на еднонасочните улици и сите дополнителни упатства, како и поврзаните знаци за дозвола за ограничување, а потоа му ги прикажува на возачот.

Škoda Kamiq Travel Assist

Adaptive Lane Assist

Lane Assist може да каже кога ненамерно ќе се оддалечите од лента. Системот Lane Assist работи заедно со повеќенаменска камера за да ги препознава ознаките на коловозот, вклучувајќи жолти линии за време на работи на патиштата, сообраќајни конуси и други граници покрај патот или лентата. Засилената "Adaptive" варијанта значи дека системот интервенира во обид да го задржи возилото на избраната патека во сообраќајната лента, а автомобилот не "ткае".

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна