Модели

Škoda Kamiq Easy Parking

Park Assist

Пилотот полу-автоматски го маневрира возилото во и од паралелни паркинг места. Системот му помага на возачот со автоматско вршење на оптимални маневри на управувачот за паркирање точно измеѓу линиите, возачот треба само да забрзува и сопира. Park Assist може да го заврши и маневарот за паркирање што е веќе започнат.

Škoda Kamiq Easy Parking

Park Distance Control со Manoeuvre Assist

Park Distance Control предупредува на потенцијалниот ризик од судир со препреки за време на паркирањето со црпење податоци од сензорите, параметрите за возење и аголот на воланот. За да се избегнат оние ситуации на паркирање каде што не сопирате навреме како одговор на предупредувањата за далечина, Kamiq вклучува Maneuver Assist, карактеристика што го запира автомобилот за да избегне судир.

Škoda Kamiq Easy Parking

Rear Traffic Alert

При излегување од паркираната позиција, Rear Traffic Alert препознава возила кои ви се приближуваат од страните. Акустичен сигнал го предупредува возачот. "Критичната страна" прво е покажана во жолто, а потоа во црвено на вашиот дисплеј. При потреба, автоматски се активираат и сопирачките.

Škoda Kamiq Easy Parking

Задна Камера

Кога возилото е ставено во рикверц, камерата во задната врата се активира и сликата се прикажува на екранот на инфозабавниот систем. Системот го покажува просторот зад автомобилот и ја означува линијата за возење, врз основа на возилото.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна