Модели

Škoda Enyaq iV

Виртуелен кокпит

Врвна карактеристика на новиот концепт на ентериерот е новиот виртуелен кокпит, компактен систем кој ги прикажува само најпотребните информации. Виртуелниот кокпит е дел од сериската опрема во Enyaq. Може да биде дополнет со head-up дисплеј, кој сега е опремен со Augmented-Reality технологија за првпат во Škoda. Информациите во AR се прикажуваат над податоците проектирани од head-up дисплејот.

Škoda Enyaq iV

Останете поврзани

10 или 13-инчниот дисплеј на инфо-забавниот систем е само почеток. Можете да го користите за да ги поставите сите основни функции на возилото. како што се вентилацијата и системите за помош за безбедност. Освен тоа, Enyaq нуди и голем избор на опции за поврзување, вклучувајќи USB-C приклучоци, безжична врска со вашиот паметен телефон и далечинско управување со вашето возило преку Škoda Connect.

Škoda Enyaq iV

Секое возење нека ви биде посебно

Клима-уред со две или три зони, по желба и со топлинска пумпа. Софистицирано LED внатрешно осветлување со можност за истакнување различни области од внатрешноста со различни бои и со различен интензитет на светлина. Избор на возен профил, систем за помош за управување при паркирање со притискање на копче. И уште многу повеќе. Enyaq е полн со карактеристики кои го прават секое секојдневно патување посебно задоволство.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна