Модели

Škoda Enyaq Coupé конективност

Револуционерни инфо-забавни системи

Новиот Škoda Enyaq Coupé е опремен со инфозабавен систем со дисплеј од 13 инчи надополнет со лизгач на допир. Лизгачот може да се користи за менување на јачината на звукот на музиката, зумирање и намалување на картата за навигација или промена на температурата на климатизацијата. Некои функции може да се контролираат и со гестови. SmartLink овозможува користење и контролирање на апликациите за паметни телефони преку екранот на инфозабавниот систем. Bluetooth и Wi-Fi hotspot го поврзуваат автомобилот со телефон. Инфозабавниот систем стандардно доаѓа и со DAB, 2 × USB-C и 8 звучници.

Škoda Enyaq Coupé конективност

Škoda Connect

Online Škoda Connect групира збир на онлајн услуги, вклучувајќи ажурирања на софтвер и услуги специфични за електричните возила. Услугите на Škoda Connect се поделени во два основни пакети: Infotainment Online и Care Connect. 

Услугите Infotainment Online му помагаат на возачот обезбедувајќи многу корисни функции како што се онлајн информации за сообраќајот и паркинг места.

 Услугите Care Connect се поделени на Проактивна услуга, која им помага на возачите да го одржуваат своето возило со функции како што се закажување услуга и автоматско известување за несреќа, и далечински пристап, кој содржи многу корисни информации за возилото и други практични функции кои исто така може да се користат преку мобилна апликација. Функциите за далечински пристап вклучуваат, на пример, статус на возило и позиција на паркирање. Трета компонента на услугите Care Connect се iV Remote Services, кои се предмет на следниот слајд.

Škoda Enyaq Coupé конективност

Remote Services - Пристап од далечина

Enyaq Coupé, исто така, има услуги на Škoda Connect специфични за електричните или plug-in хибридните автомобили на Škoda.

Со далечинско полнење, можете да ја проверите состојбата на полнење на вашиот автомобил или да започнете со полнење од удобноста на вашата дневна соба. Контролата на климата ви помага да ја загреете или разладите внатрешноста на автомобилот пред да влезете, претпочитана внатрешна температура на возачот.

Škoda Enyaq Coupé конективност

Говорно управување

Благодарение на говорниот асистент "Лаура", вашиот автомобил буквално ќе го слуша секој ваш збор. Прецизните наредби се минато. Сега можете да го контролирате вашиот автомобил со "Laura" "Laura" ќе ви помогне да управувате со навигацијата, репродукцијата на медиуми, инфо-забавниот систем, климатизацијата или текстуалните пораки за да можете подобро да се концентрирате на возењето.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна