Модели

Škoda Enyaq Coupé Едноставно паркирање

Intelligent Park Assist со функција за Trained Parking

Нова компонента на Intelligent Park Assist е Trained Parking, кое се користи за автоматско завршување на маневар за паркирање на паркинг место кое е во познато опкружување, на пр. дома. Автомобилот автоматски го контролира управувањето, сопирањето и насоката на патување (напред или назад), додека постојано се следи околината, откривање на предмети и пешаци и спречување на судир со нив. Trained Parking може да го паркира автомобилот на паркинг простор во позната средина на поголема оддалеченост (до 50 m).

Škoda Enyaq Coupé Едноставно паркирање

Manoeuvre Assist

За да ги избегнете ситуациите за паркирање каде што не сопирате навреме како одговор на предупредувањата за далечина од предната или задната страна, Enyaq Coupé вклучува Maneuver Assist, карактеристика што го запира автомобилот за да избегне судир.

Škoda Enyaq Coupé Едноставно паркирање

Камера со заден поглед

Обезбедувајќи ви удобност и ориентација за време на процедурата за паркирање, камерата за заден поглед користи камера сместена на рачката на задната врата. Работејќи со екранот за инфозабава, системот го прикажува просторот зад автомобилот и покажува динамички водич, врз основа на ширината на возилото.

Škoda Enyaq Coupé Едноставно паркирање

Амбиентален поглед "Area View"

Дали сакате да знаете што точно се случува околу вашиот автомобил во секое време? Со "Area View" можете да ја видите целата околина на возилото на екранот на системот за инфозабава од повеќе агли, снимени со широкоаголните леќи на четирите камери инсталирани на предната и задната страна, како и на капаците на надворешните ретровизори. Панорамскиот поглед од 360 степени го олеснува паркирањето и маневрирањето по тесните улички.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна