Модели

Škoda Enyaq Sportline LED-технологија

LED-Matrix-Предно светло

Врвната верзија на фаровите користи LED диоди за сите нивни функции. Тие се помоќни и посветли од конвенционалните фарови, а исто така имаат странично светло и иновативна Matrix функција.

Škoda Enyaq Sportline LED-технологија

LED задно светло со анимиран трепкач

Задните LED светла користат диоди за нивните различни функции. Посебните карактеристики вклучуваат светло за рикверц, кое е интегрирано во двата дела на задното светло, и анимиран трепкач кој го привлекува вниманието на сите. Светлата се исто така дел од анимираната функција за доаѓање дома/напуштање дома: кога возилото е заклучено или отклучено, предните и задните светла се движат низ низа на анимација.

Škoda Enyaq Sportline LED-технологија

Matrix-Функција

Користејќи мултифункционална камера која ги детектира изворите на светлина на возилата што доаѓаат, матричната функција на LED фаровите крие поединечни светлосни сегменти кои би ги осветлувале другите возила или сообраќајните знаци во реално време користејќи LED чипови што се контролираат поединечно. Ова резултира со совршено осветлен пат пред вас и зголемена безбедност.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна