Модели

Enyaq

Sportline

Електричниот спортист
WLTP Reichweite gesamt min-max 0 km
Потрошувачка 5,5 l/100km
CO₂ Emissionen 104 g/km

Браниците и црните детали го нагласуваат карактерот на Enyaq Sportline.

Страничните здолништа во форма на каросерија го нагласуваат спортскиот изглед на автомобилот.

Загреан кожен волан со 3 краци со значка Sportline.

Пространата внатрешност со спортски седишта со навлаки Suedia.

Стил што електризира!

Електричните возила инхерентно нудат динамично возачко искуство. Enyaq Sportline го носи ова искуство на ново ниво. Импресионира со својот атрактивен изглед со спортски браници, странични прагови на вратите во бојата на каросеријата, црни детали со висок сјај и бандажи од 20" VEGA или бандажи од 21" SUPERNOVA.

Избор на боја и фелни

Simply Clever технологија

Travel Assist - системот за помош при патување презема сегменти од управувањето со возилото за да ви го олесни возењето и набљудувањето на сообраќајот.
Првокласни системи за помош за безбедно патување.
Иновативното LED осветлување нуди подобри перформанси, троши помалку енергија и има нови безбедносни функции.
Не грижете се повеќе за паркирањето - благодарение на системите за помош за паркирање, вашето возило може да се смести и во најтесниот простор.

Секогаш онлајн додека патувате

Инфо-забавните системи од новата генерација со вградена SIM-картичка нудат практични функции, како што се информациите за сообраќајот или WLAN врска за мобилните уреди на сопатниците.