Модели
Мени

Опрема­Споредба SUPERB

Изберете од различни нивоа на опременост.
  • Стандардна опрема Стандардна опрема
  • дополнителна опрема по избор дополнителна опрема по избор
  • Сериска кај некои модели на варијантата Сериска кај некои модели на варијантата
  • Недостапна Недостапна
AMBITION STYLE
17" Алуминиумски тркала TRITON
18" Алуминиумски тркала ZENITH
18" Алуминиумски фелни ANTARES
со пневматици 235/45 R18
18" Алуминиумски фелни ZENITH со
пневматици 235/45 R18
19" Алуминиумски фелни ACAMAR
Anthracite со пневматици 235/40 R19
19" Алуминиумски фелни CANOPUS Black
со пневматици 235/40 R19
19" Алуминиумски фелни CANOPUS
со пневматици 235/40 R19
19" Алуминиумски фелни VEGA Aero
black со пневматици 235/40 R19
3 крак мултифункционален кожен волан со
команди за радио, телефон и греење
(за модели со мануелен менувач)
3 крак мултифункционален кожен волан со
команди за радио, телефон, греење и
педали за менување брзини (за модели со
DSG менувач)
3D Навигациски систем COLUMBUS со 9.2"
екран, 64 GB меморија, Voice Control,
WLAN, Web радио
AREA VIEW 360° камери за паркирање
Argenzo Zebrano декоративни инсерти
AUTO LIGHT ASSIST - асистент за долги
светла со мултифункционална камера,
Lane Assist + Blind Spot Detect
Beige Brushed декоративни лајсни
Bluetooth / WLAN / преграда за безжично
полнење
Bluetooth / WLAN
Brushed декоративни инсерти
CANTON sound system - 11 звучници,
610 W, дигитален еквилајзер, subwoofer
(мора во комбинација со KESSY)
CANTON sound system - 11 звучници,
610 W, дигитален еквилајзер, subwoofer
(мора во комбинација со KESSY)
Color Maxi Dot борд компјутер
Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),
rSAP и дигитален радио прием
Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),
безжична надворешна кон. и полнач, rSAP
и Дигитален радио прием
Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),
безжична надворешна конекција и безжичен
полнач
Comfort telephony - BT, безжична
надворешна конекција и безжичен полнач
Crew Protect Assist - превентивен систем
за заштита на предните патници при судар
DAB - Дигитален радио прием
Dark Brushed декоративни лајсни
Front Assistant - Радар за автоматско
сопирање при појава на препрека
Full LED задни светла со анимиран
сигнал за вртење
Hill Hold контрола за поаѓање на угорнин
KESSY - централно заклучување без клуч
со KESSY Go копче за палење на моторот
Kука за влечење, преклоплива
Lane Assist + Blind Spot Detect заедно
со мултифункционална камера
Lounge Step - текстилни патосници
со потпирач за нозете
MATRIX LED предни светла
PARK ASSIST - систем за помош при
паралелно и попречно паркирање со
Manoeuvre Assist функција
SIDE ASSIST + LANE ASSIST - асистент за
одржување и активно прилагодување на
коловозна лента (со Emergency Assist за
DSG)
Side Assist - систем за помош при
промена на лента
Side Assist - систем за помош при
промена на лента
Sleep пакет - содржи потпирачи за глава
на задните седишта и прекривка (мора во
комбинација со кожни седишта и внатрешен
пакет)
SMART LIGHT ASSIST - заедно со LANE
ASSIST + BLIND SPOT DETECT и мултифунк.
камера
SMART LINK + Wireless RSE App (Skoda
Media Command апликација)
Smart Link конекција за телефон
SUNSET
TRAVEL ASSIST (асистент за активно
одржување и прилагодување на коловозна
лента/ адаптивен темпомат до брзина од
210 km/h со "follow to stop" функција/
Virtual Cockpit) (со Emergency Assist за
DSG) (мора во комбинација со Навигација)
Virtual Cockpit - виртуелна
инструментална табла
Virtual Pedal - електрична регулација на
петтата врата преку сензор
Voice Control
x2 USB-C приклучоци напред
Адаптивен темпомат со радар - Front
Assist - до брзина од 160 km/h
Адаптивен темпомат со радар до брзина од
210 km/h со "follow to stop" функција
Адаптивна суспензија - Dynamic Chassis
Control заедно со Driving Mode Select
Акустични предни прозори со SUNSET
Акустични предни прозорци
Алармен уред против кражба заедно со
KESSY - Ситем за отклучување/заклучување
без клуч со KESSY Go копче
Алармен уред против кражба
Амбиентално LED осветлување во ентериер
Бришач на задното стакло
Вентилација на предни седишта
Внатрешен пакет (230V приклучок / 2x USB
-C порта напред и позади / држач за
таблет / SUNSET)
Внатрешно осветлување во пределот на
нозете
Воздушни перничиња за возач и совозач
со опција за деактивирање на совозачко
и перниче за колената на возачот
Греени прскалки за ветробран
Греење на ветробранско стакло
Греење на предни и задни седишта
Греење на предни седишта
Декоративни прагови на вратите
Дополнително електрично загревање на
кабината (само за дизел моторите)
Ел. прилагодливи предни седишта со
мемориска функција и рачно подесување на
должината на седечката површина
Електрика на предни и задни прозори
Електричен сончев кров
Електрична лумбарна регулација на предни
седишта
Електрична регулација на петтата врата
Електрично отварање/ затворање на
багажникот
Електрично прилагодливи возачко и
совозачко седиште со лумбална подршка и
мемориска функција
Електрично прилагодливи возачко и
совозачко седиште со лумбална подршка,
возачкото со меморија
Електрично прилагодливи предни седишта,
возачкото со мемориска функција
Електрично прилагодливи, преклопливи и
само-затемнувачки странични ретровизори
со грејачи
Електрично прилагодливи, преклопливи
и само-затемннувачки странични
ретровизори со грејачи и мемориска
функција
Електрично прилагодливо возачко
седиште со лумбална подршка и мемориска
функција
Електрично прилагодливо лумбално
подесување на возачкото седиште со
функција за масажа
Ентериер - Кожа/ Алкантара
Ентериер - Кожа
Ентериер - Кожа
Ентериер - Ткаенина
Задни светла за магла
Заштита под моторот од лоши патишта
Индикатор за издишан пневматик
Индикатор за сигурносни ремени
Камера за паркирање, позади
Кожен ентериер со вентилирачки седишта
Кожен менувач
Контроли за електричната регулација на
совозачко седиште од левата страна на
наслонот
Кука за влечење, преклоплива со адаптер
Кутија за одпадоци
Лајсна во ентериерот, Alu-look dark
"Style"
Мануелна лумбална регулација на предни
седишта
Мануелно регулирање на предните седишта
Миење на предни светла под притисок
Мрежа во багажен простор (важи за Limo)
Мрежа во багажникот
Мултифункционален двокрак кожен
управувач со греење (со педали за DSG)
Навигациски систем AMUNDSEN со 8" екран
, со Voice Control, WLAN и web радио
Навигациски систем AMUNDSEN со 8" екран
осетлив на допир, Voice Control
Навигациски систем AMUNDSEN со 8"
дисплеј + Web радио
Остранлива торба за скии UNIBAG
(во задниот наслон за раце)
Отстранлива електрична светилка во
багажникот
Пакет за лоши патишта (+15 мм подигната
шасија)
Пневматици - 215/55 R17
Пневматици - 235/45 R18
Подготовка за детско седиште ISOFIX
- на совозачко седиште
Подготовка за кука за влечење
Прегради за складирање во багажниот
простор (од двете страни) со карго
елементи за фиксирање
Предни светла за магла со Corner функија
Преклопливо совозачко седиште (не може
бо комбинација со електрично совозачко
седиште)
Преклопување на наслонот на задната
клупа од багажникот
Прогресивно спортско серво управување
Радио BOLERO со 8" дисплеј
Ролетни на задните странични стакла и
багажникот
Сензор за дожд со светлосен асистент
Сензори за паркирање напред и позади
Сензори за паркирање, напред и позади со
Manoeuvre assist функција
Сензори за паркирање, позади со
Manoeuvre assist функција
Сигурносни завртки на тркалата
Систем за избирање на возачка програма
Driving Mode Select
Систем за предупредување на замор кај
возачот
Спортска суспензија (-15 мм пониска
шасија)
Странични воздушни перничиња за возач
и совозач
Странични воздушни перничиња позади
Текстилни патосници напред и позади
Темпомат
Тонирани стакла
Трозонски автоматски клима уред
Централен наслон за раце напред
Централно заклучување со далечинско
и KESSY Go копче за палење
Челично резервно тркало

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна