За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Опрема­Споредба SUPERB

Изберете од различни нивоа на опременост.
  • Стандардна опрема Стандардна опрема
  • optionale Mehrausstattung optionale Mehrausstattung
  • Сериска кај некои модели на варијантата Сериска кај некои модели на варијантата
  • Недостапна Недостапна
AMBITION STYLE L&K
17" Алуминиумски фелни - STRATOS со
пневматици 215/55 R17
17" Алуминиумски фелни - TRITON
17" Алуминиумски фелни - ZEUS со
пневматици 215/55 R17
18" Алуминиумски фелни - MODUS со
пневматици 235/45 R18
18" Алуминиумски фелни - PEGASUS со
пневматици 235/45 R18
18" Алуминиумски фелни - PEGASUS
Polished Anthracite
18" Алуминиумски фелни - ZENITH со
пневматици 235/45 R18
18" Алуминиумски фелни - ZENITH
19" Алуминиумски фелни - ACAMAR
Anthracite со пневматици 235/40 R19
19" Алуминиумски фелни - TRINITY Gloosy
Black со пневматици 235/40 R19
19" Алуминиумски фелни - TRINITY со
пневматици 235/40 R19
19" Алуминиумски фелни - TRINITY
Polished Anhtracite со пневматици
235/40 R19
19" Алуминиумски фелни - TRINITY
Supergloosy со пневматици 235/40 R19
19" Алуминиумски фелни - VEGA со
пневматици 235/40 R19
230V приклучок со 2х USB приклучоци
напред и позади
230V приклучок со 2х USB приклучоци
напред и позади
230V приклучок со 2х USB приклучоци
напред и позади
3 крак мултифункционален кожен волан со
команди за радио, телефон и греење
3 крак мултифункционален кожен волан со
команди за радио, телефон, греење и
педали за менување брзини (за DSG модел)
3D Навигациски систем - COLUMBUS со 9.2"
екран осетлив на допир, 64 GB меморија,
интегрирани мапи, Voice Control
Apple конекција
AUTO LIGHT ASSIST - асистент за долги
светла со мултифункционална камера,
Lane Assist + Blind Spot Detect
Bi-Xenon предни светла со динамична
контрола на агол, LED дневни светла и
миења на светла
CANTON sound system - 12 звучници,
дигитален еквилајзер (мора со KESSY)
CANTON sound system - 12 звучници,
дигитален еквилајзер (мора со KESSY)
CANTON sound system - 12 звучници,
дигитален еквилајзер
Color Maxi Dot патен компјутер
Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),
rSAP и дигитален радио прием
Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),
безжична надворешна кон. и полнач, rSAP
и Дигитален радио прием
Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),
безжична надворешна конекција и безжичен
полнач
Comfort telephony - BT, WLAN (LTE)
и безжичен полнач
Comfort telephony - BT, безжична
надворешна конекција и безжичен полнач
DAB - Дигитален радио прием
ECE ознака на сигурносните појаси
Front Assistant - Радар за автоматско
сопирање при појава на препрека
Hill Hold контрола за поаѓање на угорнин
KESSY - Систем за откл./ закл. без клуч
KESSY - Систем за откл./ закл. без клуч
со Start-Stop копче за палење на моторот
со Start-Stop копче за палење на моторот
Kука за влечење, преклоплива
Lane Assist + Blind Spot Detect заедно
со мултифункционална камера
Side Assist - систем за детекција на
возила од мртов агол до 70 м
Side Assist - систем за детекција на
возила од мртов агол до 70 м
Sleep пакет - содржи потпирачи за глава
на задните седишта и прекривка (мора во
комбинација со кожни седишта)
SMART LIGHT ASSIST - заедно со LANE
ASSIST + BLIND SPOT DETECT и мултифунк.
камера
SMART LINK + Wireless RSE App (Skoda
Media Command апликација)
SMART LINK конекција за телефон
SPORTLINE пакет
SUNSET
Virtual Pedal - отварање/ затварање на
багажникот на сензор (само со 4E7)
Voice Control
Адаптивен темпомат со радар - Front
Assist - до брзина од 160 km/h
Адаптивен темпомат со радар - Front
Assist - до брзина од 210 km/h
Адаптивна суспензија - Dinamic Chassis
Control заедно со Driving Mode Select
Адаптивна суспензија заедно со Driving
Mode Select
Акустични предни прозорци со Sunset
Акустични предни прозорци
Алармен уред против кражба заедно со
KESSY - Ситем за отклучување/заклучување
без клуч со Start-Stop копче
Алармен уред против кражба
Амбиентално LED осветлување во ентериер
Брисач на задното стакло
Вентилација на предни седишта, за L&K
Вентилација на предни седишта
Виртуелна инструментална табла
Внатрешем код
Внатрешен код
Внатрешен пакет - централен потпирач за
раце напред, приклучок од 230V, 2 x USB
Внатрешно осветлување во пределот на
нозете
Воздушно перниче за возач и совозач
со опција за деактиварање на совозачко
Воздушно перниче за колена за возач
Греени прскалки за ветробран
Греење на ветробранско стакло
Греење на предни и задни седишта
Греење на предни седишта
Декоративни прагови на вратите
Дополнително електрично загревање на
кабината (само за дизел моторите)
Ексклузивен ентериер
Ел. ретровизори со грејачи, автоматско
затемнување и преклопување
Ел. ретровизори со грејачи, автоматско
затемнување, преклопување и мемориска
функција
Ел. ретровизори со грејачи, автоматско
затемнување, преклопување и мемориска
функција
Електрика на предни и задни прозори
Електричен сончев кров
Електрична лумбарна регулација на предни
седишта
Електрична лумбарна регулација на предни
седишта
Електрично отварање/ затворање на
багажникот
Електрично отварање/ затворање на
багажникот
Електрично прилагодливи возачко и
совозачко седиште со лумбарна подршка,
возачкото со меморија
Електрично прилагодливи предни седишта,
возачкото седиште со мемориска функција
Електрично прилагодливи предни седишта
со мемориска функција
Електрично прилагодливо возачко
седиште со меморија и лумбарна подршка
Електрично прилагодливо лумбарно
подесување на возачкото седиште со
функција за масажа
Електрично прилагодливо лумбарно
подесување на совозачкото седиште со
функција за масажа-само со 2.0 TDI 190кс
Ентериер - кожа/ Alcantara
Ентериер - кожа
Задни LED стоп светла
Задни светла за магла
Заштита под моторот од лоши патишта
Индикатор за издишан пневматик
Индикатор за сигурносни ремени
Интелигентен асистен за долги светла
со камера
Интелигентен асистент за долги светла
Камера за паркирање, позади
Кожен ентериер со вентилирачки седишта
Кожен ентериер
Кожен ентериер
Контроли за електричната регулација на
совозачко седиште од левата страна на
наслонот
Кука за влечење, преклоплива
Кутија за одпадоци
Кутија за складирање со прекривка на
багажниот простор (од двете страни) плус
карго елементи
Лајсна во ентериерот, Alu-look dark
"Style"
Лајсни на праговите со S амблем
Мануелна лумбална регулација на предни
седишта
Миење на предни светла под притисок
Мрежа во багажен простор
Мрежа во багажникот
Мултифункционален 3 Крак кожен управувач
со контрола за радио и телефон
Мултифункционален 3 крак кожен управувач
со DSG педали (Sport Package)
Навигациски систем AMUNDSEN со 8" екран
осетлив на допир, Voice Control
Независно греење (WEBASTO) со далечински
Остранлива торба за скии UNIBAG
(во задниот наслон за раце)
Отстранлива електрична светилка во
багажникот
Пакет за лоши патишта
Паркинг асистент за автоматско паркирање
со Area view сензори
Пневматици - 215/55 R17
Пневматици - 235/45 R18
Подготовка за детско седиште ISOFIX
- на совозачко седиште
Подготовка за кука за влечење
Потпирач за нозе за задните патници
Превентивен систем за заштита на
патниците при судар - Crew Protect
Assistant
Предни светла за магла со Corner функија
Предни странични стакла со зголемена
звучна отпорност со дополнително
затемнети задни стакла
Преклопливо совозачко седиште
Преклопување на наслонот на задната
купа од багажникот
Прогресивно спортско серво управување
Радио BOLERO со 8" екран осетлив на
допир
Резервно челично тркало
Ролетни на задното и страничните задни
стакла
Сензор за дожд со светлосен асистент
и само затемнувачки ретровизор
Сензори за паркирање напред и позади
Сензори за паркирање позади
Сигурносни завртки на тркалата
Систем за избирање на возачка програма
Driving Mode Select
Систем за предупредување на замор кај
возачот
Спортска суспензија (не важи за 1.6 TDI)
Странични воздушни перничиња за возач
и совозач
Странични воздушни перничиња позади
Текстилни патосници напред и позади
Темпомат
Тонирани стакла
Три зонски автоматски клима уред
Централен наслон за раце напред
Централно заклучување со далечинско

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна