За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Опрема AMBITION

 • 17" Алуминиумски фелни - TRITON
 • Apple конекција
 • Bi-Xenon предни светла со динамичнаконтрола на агол, LED дневни светла и миења на светла
 • Color Maxi Dot патен компјутер
 • Front Assistant - Радар за автоматскосопирање при појава на препрека
 • Hill Hold контрола за поаѓање на угорнин
 • SMART LINK конекција за телефон
 • Voice Control
 • Воздушно перниче за возач и совозачсо опција за деактиварање на совозачко
 • Воздушно перниче за колена за возач
 • Греени прскалки за ветробран
 • Греење на предни седишта
 • Ел. ретровизори со грејачи, автоматскозатемнување и преклопување
 • Електрика на предни и задни прозори
 • Задни LED стоп светла
 • Задни светла за магла
 • Индикатор за издишан пневматик
 • Индикатор за сигурносни ремени
 • Мануелна лумбална регулација на предниседишта
 • Мрежа во багажникот
 • Мултифункционален 3 Крак кожен управувачсо контрола за радио и телефон
 • Мултифункционален 3 крак кожен управувачсо DSG педали (Sport Package)
 • Пневматици - 215/55 R17
 • Предни светла за магла со Corner функија
 • Радио BOLERO со 8" екран осетлив надопир
 • Резервно челично тркало
 • Ролетни на задното и страничните заднистакла
 • Сензор за дожд со светлосен асистенти само затемнувачки ретровизор
 • Сензори за паркирање позади
 • Странични воздушни перничиња за возачи совозач
 • Текстилни патосници напред и позади
 • Темпомат
 • Тонирани стакла
 • Три зонски автоматски клима уред
 • Централен наслон за раце напред
 • Централно заклучување со далечинско
Einzelne Ausstattungen sind abhängig von der gewählten Variante (Motorisierung, DSG usw.) und können hier in dieser Übersicht nicht vollständig dargestellt werden. Die konkrete Ausstattung Ihres Wunschmodells finden Sie in der Serienausstattungsübersicht im Konfigurator.
 • 17" Алуминиумски фелни - STRATOS сопневматици 215/55 R17
 • 17" Алуминиумски фелни - ZEUS сопневматици 215/55 R17
 • 18" Алуминиумски фелни - MODUS сопневматици 235/45 R18
 • 18" Алуминиумски фелни - PEGASUS сопневматици 235/45 R18
 • 18" Алуминиумски фелни - ZENITH сопневматици 235/45 R18
 • 18" Алуминиумски фелни ANTARESсо пневматици 235/45 R18
 • 19" Алуминиумски фелни - ACAMARAnthracite со пневматици 235/40 R19
 • 19" Алуминиумски фелни - TRINITY сопневматици 235/40 R19
 • 19" Алуминиумски фелни - VEGA сопневматици 235/40 R19
 • 230V приклучок со 2х USB приклучоцинапред и позади
 • 3 крак мултифункционален кожен волан сокоманди за радио, телефон и греење
 • 3 крак мултифункционален кожен волан сокоманди за радио, телефон, греење и педали за менување брзини (за DSG модел)
 • 3D Навигациски систем - COLUMBUS со 9.2"екран осетлив на допир, 64 GB меморија, интегрирани мапи, Voice Control
 • AUTO LIGHT ASSIST - асистент за долгисветла со мултифункционална камера, Lane Assist + Blind Spot Detect
 • CANTON sound system - 12 звучници,дигитален еквилајзер (мора со KESSY)
 • Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),rSAP и дигитален радио прием
 • Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),безжична надворешна кон. и полнач, rSAP и Дигитален радио прием
 • Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),безжична надворешна конекција и безжичен полнач
 • Comfort telephony - BT, безжичнанадворешна конекција и безжичен полнач
 • DAB - Дигитален радио прием
 • KESSY - Систем за откл./ закл. без клучKESSY - Систем за откл./ закл. без клуч со Start-Stop копче за палење на моторот со Start-Stop копче за палење на моторот
 • Kука за влечење, преклоплива
 • Lane Assist + Blind Spot Detect заедносо мултифункционална камера
 • SMART LIGHT ASSIST - заедно со LANEASSIST + BLIND SPOT DETECT и мултифунк. камера
 • SMART LINK + Wireless RSE App (SkodaMedia Command апликација)
 • SPORTLINE пакет
 • SUNSET
 • Side Assist - систем за детекција навозила од мртов агол до 70 м
 • Sleep пакет - содржи потпирачи за главана задните седишта и прекривка (мора во комбинација со кожни седишта)
 • Virtual Pedal - отварање/ затварање набагажникот на сензор (само со 4E7)
 • Адаптивен темпомат со радар - FrontAssist - до брзина од 160 km/h
 • Адаптивен темпомат со радар - FrontAssist - до брзина од 210 km/h
 • Адаптивна суспензија - Dinamic ChassisControl заедно со Driving Mode Select
 • Акустични предни прозорци со Sunset
 • Акустични предни прозорци
 • Алармен уред против кражба заедно соKESSY - Ситем за отклучување/заклучување без клуч со Start-Stop копче
 • Алармен уред против кражба
 • Брисач на задното стакло
 • Виртуелна инструментална табла
 • Внатрешен пакет - централен потпирач зараце напред, приклучок од 230V, 2 x USB
 • Греење на ветробранско стакло
 • Греење на предни и задни седишта
 • Декоративни прагови на вратите
 • Дополнително електрично загревање накабината (само за дизел моторите)
 • Електричен сончев кров
 • Електрично отварање/ затворање набагажникот
 • Електрично прилагодливи возачко исовозачко седиште со лумбарна подршка, возачкото со меморија
 • Електрично прилагодливо возачкоседиште со меморија и лумбарна подршка
 • Ентериер - кожа/ Alcantara
 • Ентериер - кожа
 • Заштита под моторот од лоши патишта
 • Интелигентен асистен за долги светласо камера
 • Камера за паркирање, позади
 • Кожен ентериер со вентилирачки седишта
 • Контроли за електричната регулација насовозачко седиште од левата страна на наслонот
 • Кука за влечење, преклоплива
 • Кутија за одпадоци
 • Кутија за складирање со прекривка набагажниот простор (од двете страни) плус карго елементи
 • Лајсна во ентериерот, Alu-look dark"Style"
 • Мрежа во багажен простор
 • Навигациски систем AMUNDSEN со 8" екраносетлив на допир, Voice Control
 • Независно греење (WEBASTO) со далечински
 • Остранлива торба за скии UNIBAG(во задниот наслон за раце)
 • Пакет за лоши патишта (+15 мм подигнаташасија)
 • Паркинг асистент за автоматско паркирањесо Area view сензори
 • Подготовка за детско седиште ISOFIX- на совозачко седиште
 • Подготовка за кука за влечење
 • Потпирач за нозе за задните патници
 • Превентивен систем за заштита напатниците при судар - Crew Protect Assistant
 • Преклопливо совозачко седиште
 • Преклопување на наслонот на заднатакупа од багажникот
 • Прогресивно спортско серво управување
 • Сензори за паркирање напред и позади
 • Сигурносни завртки на тркалата
 • Систем за избирање на возачка програмаDriving Mode Select
 • Систем за предупредување на замор кајвозачот
 • Спортска суспензија (не важи за 1.6 TDI)
 • Странични воздушни перничиња позади

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна