За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

ŠKODA SUPERB Easy Parking

Park Assist

Park Assist  полу-автоматски го управува автомобилот на нормална места за паркирање (напред и наназад) и во паралелни места. Системот ви помага со автоматско извршување на оптимални движења на воланот за да паркирате во рамките на линиите, се што треба да направите е да забрзувате или сопирате.

ŠKODA SUPERB Easy Parking

Паркинг сензори со Manoeuvre Assist

Системот предупредува на потенцијален ризик од судир во пречки за време на паркирањето со преземање на податоци од сензорите, параметрите за возење и аголот на воланот. За да ги избегнете ситуациите со паркирање кога не сопирате на време како одговор на сигналите за далечина, SUPERB вклучува Maneuver Assist, функција што го спречува автомобилот со цел да избегне судир.

ŠKODA SUPERB Easy Parking

Камера

При возење во рикверц, камерата во задната врата се активира и сликата се прикажува на екранот на вашиот Infotainment систем. Динамичните линии за водење поставени над сликата ја покажуваат насоката во која возилото би одело со положбата на воланот или означува кога треба да се сврти.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна