За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

ŠKODA SUPERB Комфорни асистенти

Активен темпомат

Оваа нова карактеристика на системот за адаптација при возење може автоматски да ја прилагоди поставената брзина на автомобилот како одговор на ограничувањата на брзината на сообраќајните знаци. На пример, кога СУПЕРБ што патува на автопатот влегува во сообраќајница, тој успорува до границата на дозволеното од 80 km/h, пред да забрза повторно до дозволената брзина на автопатот.

ŠKODA SUPERB Комфорни асистенти

Traffic Jam Assist

Овој систем обезбедува поголема безбедност и удобност во сообраќајниот метеж. Traffic Jam Assist ги користи DSG системот за пренос, адаптивниот темпомат и системот за одржување на коловозна лента.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна