Модели
Дизајниран да доминира!

Нова дефиниција за луксуз

Нашиот знаменосец, новиот Superb постојано го редефинира луксузот. Впечатливо дизајнираниот и имресивно простран стил ја надополнува веќе совршената удобност и најсовремена опрема со незаменлива практичност и Simply Clever функции за да ви го олеснат секое возење.

Беспрекорна елеганција

Дизајнот на Superb се подложува на мали естетски промени, правејки го автомобилот поотворен, експресивен и емотивен од кога било досега. Крајниот резултат е беспрекорен дизајн, исполнет со динамичен и елегантен карактер.

Патувајте со стил

Патувајте со стил

Патувајте со стил

Патувајте со стил

Патувајте со стил

Патувајте во комфор

Патувајте во комфор

Патувајте во комфор

Патувајте во комфор

Перфектен баланс

Работа во текот на неделата, спортски или семејни активности за време на викендот - Škoda Superb се справува без напор со сѐ.

Перфектно координиран дизајн

Велат суштината е во деталите. Новиот Škoda Superb добива мал но впечатлив редизајн со кој ги докажува своите веќе убедливи предности. 

Ентериер

Покрај исклучителната удобност за сите патници, има огромни количини простор за да се обезбеди неспоредлива практичност.

Комфор

Широк избор на опрема дизајниран да ги разгали предните и задните патници на нивните патувања.

Безбедност

Кога станува збор за безбедноста, Škoda Superb не прави компромиси. 

Simply Clever

Квалитетно изработување, најдобрите материјали и опрема за удобност. Згора на тоа, од она што вообичаено разбираме да биде high-end автомобил, Superb додава уште малку повеќе: генијални решенија за решавање на сите ваши секојдневни грижи.

Фелни

Преглед на портфолиото на фелни.

Simply Clever технологија

Врвни системи за осветлување за оптимално "see and be seen"
Возете удобно во хармонија со сообраќајот
Системи за највисоко ниво на помош за вашата безбедност при возење
Олеснато паркирање. Помош при маневрирање во тесна ситуација.

Врвна технологија

Superb испорачува од најдоброто и најсовременто што Škoda може да понуди. Врвна класа мотори, high-end комфорни функции и најдобрата безбедност со широк опсег на активни и пасивни асистенти при возење.

Connectivity

Напредната поврзаност на Superb ќе ја олесни секојдневната употреба на автомобилот и ќе ви ја обезбеди целата поддршка што ви е потребна за да стигнете на вашата дестинација во време и комфор.

Мотори

2.0 TSI

190 кс Моќност
6.2 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
139 g/km Емисија на CO2
240 km/h 7.7s

2.0 TSI

280 кс Моќност
7.1 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
161 g/km Емисија на CO2
250 km/h 5.6s

2.0 TDI

150 кс Моќност
4,3 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Мануелен 6 брзини
113 g/km Емисија на CO2
219 km/h 9,2s

2.0 TDI

150 кс Моќност
4,4 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
114 g/km Емисија на CO2
217 km/h 9,2s

2.0 TDI

200 кс Моќност
4,4 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
116 g/km Емисија на CO2
240 km/h 8.3s

2.0 TDI

4х4

200 кс Моќност
4.8 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски 7 брзини
127 g/km Емисија на CO2
232 km/h 8.0s

Ценовник и инфоматеријал