За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

ŠKODA SCALA Comfort Assists

Адаптивен темпомат

ACC одржува безбедно растојание од возилото пред вас со одредена брзина, управувајки го моторот и активирајки ги сопирачките за автоматско забрзување и забавување по потреба. Системот е комбинација на темпомат со предер радар за одржување растојание и е активен на брзини до 210 km/h.

ŠKODA SCALA Comfort Assists

Светлосен асистент

Светлосниот асистент автоматски ги вклучува и исклучува предните светла во зависност од моменталната ситуација во сообраќајот. Детектира извори за светлина со помош на камера инсталирана во долниот дел од ретровизорот.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна