Детали

Škoda Kamiq

Димензии

Технологии

Спортска контрола на шасијата со избор на режим на возење

За максимално уживање во возењето, Kamiq може да дојде со спортска контрола на шасијата, која вклучува избор на режим на возење.

Спортска контрола на шасијата, систем на прилагодливи амортизери, е наменет за клиенти кои, наместо да се задоволат со нормалното подесување на шасијата, сакаат спортските амортизери да го подобрат управувањето доколку се одлучат за подинамично возење во одредени ситуации. Спортска контрола на шасијата секогаш доаѓа со избор на режим на возење, што ви овозможува да изберете спортски режим на шасија.

Нормалниот режим е дизајниран за секојдневно патување, возење на лоши површини на патиштата и долги патувања. Спортскиот режим ја менува суспензијата така што амортизерите ја задржуваат гумата што е можно повеќе прилепена за асфалтот.

Поцврстата суспензија го подобрува одговорот на Kamiq на динамичните погони и е особено погоден за добри површини на патиштата.