Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Со користење на нашата веб-страница, се согласувате дека колачињата се зачувани на вашиот уред.
Прифатете и продолжете
Модели

ŠKODA RAPID SPACEBACK Безбедност

Пет ѕвезди за RAPID SPACEBACK

ŠKODA RAPID SPACEBACK со неговите предности успеа да одушеви и на Euro NCAP Crash-тестот и да ги добие сите пет ѕвезди.

ŠKODA RAPID SPACEBACK Безбедност

Секогаш алармиран на време

Со помош на радарската функција во предниот браник, системот за помош за преден радар иницира звучен и визуелен аларм, за да предупреди од претстоен судир. Доколку возачот не реагира на него, системот иницира сопирање, за да го ублажи евентуалниот удар.

ŠKODA RAPID SPACEBACK Безбедност

Безбеден во секој случај

Воздушните перничиња за возачот и за совозачот ги штитат патниците на предните седишта. Воздушното перниче на совозачот може да се деактивира доколку на седиштето на совозачот има наназад насочено детско седиште. Страничните воздушни перничиња во случај на судир ги штитат карлицата и градниот кош. Воздушните перничиња за глава по нивното активирање го покриваат пределот на страничните прозорци од столбот A до столбот C и на тој начин ги заштитуваат патниците.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна