За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Assistenz-Systeme

Stau-Assistent

Кај возила со менувач со двојна спојка (DSG), возењето во ситуации на застој се олеснува преку системот за помош при застој. Тој го управува моторот, сопирањето и функцијата на управувачот и на тој начин се грижи за тоа, возилото да појде и запре соодветно на движењата на околните возила, и да ја смени насоката на возење. Возачот треба само да го држи воланот со рацете. Системот за помош при застој е активен, ако регулирањето на растојанието (ACC) и системот за помош при одржување на коловозната лента се автоматски вклучени.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна