За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Assistenz-Systeme

Spurwechsel-Assistent

Системот за помош при менување на коловозната лента препознава возила во мртвиот агол и го предупредува возачот преку приказ во надворешниот ретровизор за потенцијалната опасна ситуација. Притоа, два радарски сензори во долниот дел на задните браници ја набљудуваат областа покрај и до 20m зад возилото. Зависно од оддалеченоста и од брзината на околните возила, системот одлучува, дали ќе му напомене на возачот за можната опасност со визуелни односно звучни сигнали.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна