За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Assistenz-Systeme

Frontradar-Assistent inkl. City-Notbrems-Assistent

Системот за помош на предните тркала е безбедносен систем, кој предупредува од судир што се заканува и во случај на неизбежен судир ги активира сопирачките, за да се ублажат последиците.


Системот за помош на предни тркала постојано го набљудува растојанието до возилото што вози пред Вас со помош на радарски сензор во решетката за ладење.


Ако тоа е премногу мало или ако се заканува судир, а возачот не реагира, системот автоматски интервенира, и тоа не еден од следните четири начини:

  • Визуелен сигнал, ако се намали законски пропишаното минимално растојание
  • Акустичен и визуелен предупредувачки сигнал
  • Кратко автоматско активирање на сопирачките
  • Автоматско сопирање за да се избегне судир или да се ублажат последиците од незгодата

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна