Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Со користење на нашата веб-страница, се согласувате дека колачињата се зачувани на вашиот уред.
Прифатете и продолжете
Модели

Опрема­Споредба OCTAVIA

Изберете од различни нивоа на опременост.
  • Стандардна опрема Стандардна опрема
  • Опционална дополнителна опрема Опционална дополнителна опрема
  • Сериска кај некои модели на варијантата Сериска кај некои модели на варијантата
  • Недостапна Недостапна
ACTIVE AMBITION STYLE L&K RS
15" Челични тркала - SIDUS
16" Алуминиумски фелни - ALCATRAS
16" Алуминиумски фелни - ALCATRAS
16" Алуминиумски фелни - ILIAS
16" Алуминиумски фелни - TUNGA
16" Алуминиумски фелни - VELORUM
16" Челични фелни - TEKTON
16" Челични фелни - TEKTON
17" Алуминиумски фелни - DENOM
17" Алуминиумски фелни - TRIUS Black
17" Алуминиумски фелни - TRIUS
18" Алуминиумски фелни - ALARIS
18" Алуминиумски фелни - GEMINI
Anthracite
18" Алуминиумски фелни - TURBINE Silver
18" Алуминиумски фелни - TURBINE
Anthracite
18" Алуминиумски фелно - GEMINI
18" Алуминумски фелни - GOLUS
19" Алуминиумски фелни - XTREME
Anthracite
3 крак мултифункционален кожен управувач
8 звучници
ABS-Систем за сопирање
Auto Light Assist - Автоматско долго
светло
Auto Light Assist - Автоматско долго
светло
BLIND SPOT DETECTION - Систем за
детектирање возила од мртов агол
Bluetooth, безжична антена,Voice control
WiFi, rSAP (LTE) и безжично полнење
CANTON Sound System (10
звучници, дигитален еквилајзер)
Climatronic - Автоматски клима уред
Crew Protect Assist - Надграден
превентивен систем за заштита (Pre Crash
Basis и Front)
Crew Protect Assist - Превентивен систем
за заштита на предните патници при судар
Driver Activity Assistant - Систем за
предупредување на замор кај возачот
Driving Mode Selection - Систем за
избирање на возачка програма (не може со
1.0 и 1.2 TSI)
Dynamic Chasis Control - содржи Driving
Mode Selection и 3 персонализирани клуча
(неможе со 1.0, 1.2 TSI и 1.6 TDI мотор)
Dynamic Chasis Control - содржи
Performance Mode Selection и 3
персонализирани клуча
Dynamic ентериер со спортски седишта
ESP-Електронкса програма за
стабилизација
Front Assistant - Радар за автоматско
сопирање при појава на препрека
Front Assistant - Радар за автоматско
сопирање при појава на препрека
Front fog lights with CORNER functiona
Hill Hold Assistant - Асистент за
поаѓање на нагорнини
Hill Hold Control - Помош при тргнување
на нагорнина
KESSY - Централно заклучување без клуч
со Start-Stop копче за палење на моторот
Kука за влечење koja се остранува
Kука за влечење, остранлива со адаптер
LANE ASSISTANT - Систем за автоматско
одржување на коловозна лента
LANE ASSISTANT заедно со BLIND SPOT
DETECTION
LED Амбиентално осветлување - пакет
LED предни дневни светла
LED предни светла со динамична контрола,
автоматско миење на фарови и LED дневни
светла
LED предни светла со динамична контрола,
автоматско миење на фарови и LED дневни
светла
LIGHT ASSISTANT - Дневни светла и
сензор за дожд
Maxi Dot - Борд компјутер
Maxi Dot - Борд компјутер
Maxi Dot Борд компјутер со колор дисплеј
Maxi Dot Борд компјутер со колор дисплеј
MDI конектори - USB, SD Card, Aux in
Mobile Phone Portal - BT конекција со
Voice Control и Wi-Fi
Mobile Phone Portal - BT конекција,
Voice Control, безжична антена, безжично
полнење + Wi-Fi
Mobile phone portal – со Bluetooth,
Voice Control, безжична конекција и
безжично полнење
Mobile phone portal – со Bluetooth
конекција, безжична антена и полнење
PERFORMANCE MODE SELECT - Driving Mode
Select, Performance Sound Generator и 3
персонализирани клуча
RS Black Design Pack - црна маска и
лајсни на страничните стакла
Smart Link + Wireless RSE App
само со навигација Amundsen или Columbus
SMART LINK конекција за телефон
Sport look pack - Silver
Start-Stop систем регенеративно сопирање
Green Tec
Sun & Pack - Ролетна на задно ветробранс
Sun & Pack - Ролетна на задно ветробранс
ко стакло и мрежа во багажникот
SUNSET - Длабоко затемните задно и
странични стакла
SUNSET - Длабоко затемните задно и
странични стакла
USB приклучок за мултимедија
Автоматски дневни светла со
Coming Home функција
Адаптивен Темпомат до 160km/h
Адаптивни Bi-Xenon светла со миење на
предните фарови
Алармен уред против кражба заедно со
KESSY - Ситем за отклучување/заклучување
без клуч со Start-Stop копче
Алармен уред
Брисач на задното стакло
Брисач на задното стакло
Вештачка кожа од задната страна на
предните седишта
Висинско прилагодување на возачко
седиште
Внатрешен реторовизор со автоматско
затемнување
Внатрешен ретровизор
Воздушни перничиња за возач и совозач
со опција за деактивирање на совозачко
Воздушно перниче за колена на возач
Воздушно прениче за колена за возач
Греење на предни седишта и задни
седишта
Греење на предни седишта
Декоративни лајсни Piano Black
Дигитален радио прием
Динамично управување
Дополнителна заштита под моторот напред
Дражач за мобилен телефон
Држач за мобилен телефон
Држач за наочари
Држач за наочари
Ексклузивен ентериер
Електрика на предни и задни стакла
Електрика на предни стакла
Електричен серво управувач
Електричен серво управувач
Електричен серво управувач
Електричен серво управувач
Електричен сончев кров
Електрично греење на предното
ветробранско стакло (неможе со 1.0 TSI)
Електрично преклопливи ретровизори со
греење и автоматско затемнување со стоп
светло
Електрично прилагодливи возачко и
совозачко седиште, возачкото со меморија
Електрично прилагодливо возачко
седиште со меморија
Електрично регулирани ретровизори со
греење и електрично преклопување
Електрично регулирани ретровизори со
грејачи
Електрично регулирани, преклопливи и
само затемнувачки ретровизори со греење
и мемориска функција
Електрично регулирани, преклопливи и
само затемнувачки ретровизори со грејачи
Елелектрика на предни и задни прозори
Загревање на дизни за прскање на
предниот ветробран
Задни LED светла
Задни LED светла
Задни светла за магла
Заштита на моторот од лоши патишта
Заштитна фолија за транспорт
Индикатор за издишан пневматик
Интегрирани предни светла за магла
Камера за возење наназад
(само со заден брисач и тел. подготовка)
Карго-фиксирачки елементи
Кожен ентериер со текстил на седечката
површина SHINE
Кожен пакет
Кожни седишта Alcantara кожа/ткаенина
Кожни седишта кожа/ткаенина VACHETTE
Лумбарно и висинско подесување на
предните седишта
Мал кожен пакек (3 крак управувач,
менувач и рачна сопирачка)
Мал кожен пакет (3 крак кожен управувач
со комадни за радио и телефон)
Мал кожен пакет (3 крак кожен управувач
со команди за радио и телефон)
Мал кожен пакет (3 крак спортски
управувач со команди за радио и телефон)
Мал кожен пакет (3 крак спортски
управувач со команди за радио, телефон
и педали за DSG) (Само за DSG модели)
Мал кожен пакет (3 крак спортски
управувач со команди за радио, телефон
и педали за DSG) (Само за DSG модели)
Мал кожен пакет (3 крак управувач со
команди за радио, телефон и греење)
Мал кожен пакет (3 крак управувач со
команди за радио, телефон и педали за
DSG) (Само за DSG модели)
Мал кожен пакет (3 крак управувач со
команди за радио, телефон, греење и
педали за DSG) (Само за DSG модели)
Мал кожен пакет (3 крак управувач,
менувач и рачна сопирачка)
Мал кожен пакет (волан, рачка од менувач
на волан
Мал кожен пакет (спортски кожен волан
со 3 краци)
Мало резервно челично тркало
Мало резервно челично тркало
Миење на предни светла под притисок
Мрежа во багажникот
Мрежа во багажникот
Мрежи во багажникот
Мултифункционален борд компјутер
Навигациски систем AMUNDSEN со 8" колор
дисплеј, Apple Connectivity, Smart Link
- (без мапи)
Навигациски систем COLUMBUS со 9.2"
колор дисплеј, 64BG меморија, Apple Con.
Smart Link (со мапи)
Навигациски систем COLUMBUS со 9.2"
колор дисплеј, 64BG меморија, Apple Con.
Smart Link (со мапи)
Навигациски систем COLUMBUS со 9.2"
колор дисплеј, 64GB меморија, Apple Con.
Smart Link (со мапи)
Навигациски систем COLUMBUS со 9.2"
колор дисплеј, 64GB меморија, Apple Con.
Smart Link (со мапи)
Наизменична контрола на брисачите со
сензор за дожд и светлосен асистент
Независно греење со далечински
управувач WEBASTO
Остранлива торба за скии UNIBAG
(во задниот наслон за раце)
Пакет за лоши патишта
Паркинг асистент за автоматско паркирање
со сензори напред и позади
Патосници текстилни, напред и позади
Патосници, напред и позади
Пневматици за сите сезони (All weather)
со димензија 205/55 R16
Подготовка за детско седиште ISOFIX
- на совозачко седиште
Подготовка за кука за влечење
Покривка за багажниот простор со 2
страни (гумена и текстил)
Полуавтоматски клима уред Climatic
Преден и заден пепеларник
Преден наслон за раце JUMBO BOX заедно
со 2 x USB приклучоци позади
Преден пепеларник
Преден потпирач за раце
Предни светла за магла со CORNER
функција
Предни светла за магла
Предни светла за магла
Преклоплива задна клупа
Преклопливи масички на наслоните
од предните седишта
Преклопливо совозачко седиште
Приклучок од 230v во багажникот
Противпожарен апарат под возачко седиште
Радио Bolero со 8" колор екран осетлив
на допир, Apple Connectivity (само со
RA2 + 9WT + PT2)
Радио Bolero со 8" колор екран осетлив
на допир, Apple Connectivity
Радио Bolero со 8" колор екран осетлив
на допир, Apple Connectivity
Радио SWING 6.5" екран во боја
Радио со CD и Mp3 SWING
Резервно челично тркало
Резервно челично тркало
Ретровизори и кваки во боја на
каросерија
Ретровизори и кваки во боја
на каросерија
Ролетна на задно ветробранско стакло
Светлосен сигнал за AIRBIG
Сензори за паркирање напред и позади
Сензори за паркирање напред и позади
со контрола за приколка (Trailer Assist)
Сензори за паркирање позади
Сензори за паркирање позади
Систем за контрола на притисок во гумите
Систем за миење на предните фарови
Спортска суспензија (не важи за 1.2 TSI
и 4х4 моделите)
Спортски седишта напред
Странични воздушни перничиња за возач
и совозач
Странични воздушни перничиња и завеси
напред и позади
Телефонска подготовка Bluetooth со
"voice control"
Телефонска подготовка Bluetooth
Темпомат заедно со ограничувач на брзина
Темпомат
Темпомат
Тонирани стакла
Управувач подесив по височина и
длабочина
Хром пакет (на страничните стакла)
Хром пакет (на страничните стакла)
Хром пакет во ентериерот
Централен наслон за раце, помеѓу
предните седишта
Централно заклучување со далечинско
Централно заклучување со далечинско
управување со два преклопливи клуча
Централно заклучување со далечинско
управување со два преклопливи клуча
Централно заклучување со далечинско
управување со два преклопливи клуча
Црн хром пакет (на страничните стакла)

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна