Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Со користење на нашата веб-страница, се согласувате дека колачињата се зачувани на вашиот уред.
Прифатете и продолжете
Модели

ŠKODA OCTAVIA Scout

Преден асистент за заштита на пешаци

Системот за помош во предниот дел со радарски уред во предната решетка служи за контрола на растојанието до возилото пред вас, вклучувајќи и автоматско успорување или запирање. Новата OCTAVIA Combi е опремена со систем за помош во предниот дел, којшто е проширен со предвидлива заштита за пешаци што го предупредува возачот со аудио-визуелен сигнал и нежно интервенирање врз сопирањето.

ŠKODA OCTAVIA Scout

Асистент за одржување на коловозна лента

Радарските сензори во задниот браник го контролираат мртвиот агол зад и покрај автомобилот. Врз основа на растојанието и брзината на околните возила, сензорите одлучуваат, дали е важно да се предупреди возачот или не.

ŠKODA OCTAVIA Scout

Асистент за предупредување на возило од мртов агол

Радарските сензори во задниот браник го контролираат мртвиот агол зад и покрај автомобилот. Врз основа на растојанието и брзината на околните возила, сензорите одлучуваат, дали е важно да се предупреди возачот или не.

ŠKODA OCTAVIA Scout

Асистент за предупредување на возачот од замор

Системот за препознавање умор го предупредува возачот преку визуелна и звучна напомена.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна