Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Со користење на нашата веб-страница, се согласувате дека колачињата се зачувани на вашиот уред.
Прифатете и продолжете
Модели

ŠKODA OCTAVIA Scout

Адаптивен темпомат

Адаптивниот темпомат одржува безбедна дистанца со возилото пред вас на определена брзина, контролирајки го моторот и активирајки ги сопирачките за автоматско забрзување и намалување на брзината по потреба. Системот комбинира темпомат со преден радар и функционира на брзина до 160 km/h и 210 km/h.

ŠKODA OCTAVIA Scout

Асистент за долги светла

Асистентот автоматски ги вклучува/ исклучува долгите светла во зависност од ситуацијата на патот. Детектира извори на светлина со помош на мала камера инсталирана на долниот дел од внатрешниот ретровизор.

ŠKODA OCTAVIA Scout

Препознавање на сообраќајни знаци

Асистентот препознава сообраќајни знаци и ги прикажува на вашата Maxi Dot инстументална табла, дигитална виртуелна табла и на Infotainment системот. Препознава ограничувања на брзина, знаци за забрана, опасност и исвестувања.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна