Модели

Škoda Octavia Мотори

Хибридна технологија за помала потрошувачка

Новата Octavia е првиот модел во нашата гама кој нуди mild-hybrid технологија. Бензинскиот мотор е подпомогнат со помоќен акомулатор, електричен мотор и дел на електричната мрежа на 48 V. Ова овозможува гасење на моторот на согорување целосно, на пример кога возите со пониски брзини. Резултатот е помала потрошувачка и намалување на CO2 емисија.

Škoda Octavia Мотори

Економични бензински и дизел мотори

Опсегот на мотори опфаќа иновативни бензински и нови дизел изведби кои, во споредба со претходната генерација, се поефикасни и испуштаат помалку СО2. 

Škoda Octavia Мотори

DSG менувач

Сите мотори во нашата понуда се достапни со седумстепен автоматски менувач, обележан DSG во моделите на Škoda. Автоматските промени во менувачот се надополнуваат со непрекинато напојување и мала потрошувачка. Новата Octavia е снабдена со селектор кој нуди shift-by-wire менување на брзините преку педали на воланот.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна