Модели
Мени

Опрема­Споредба Новата OCTAVIA

Изберете од различни нивоа на опременост.
  • Стандардна опрема Стандардна опрема
  • дополнителна опрема по избор дополнителна опрема по избор
  • Сериска кај некои модели на варијантата Сериска кај некои модели на варијантата
  • Недостапна Недостапна
AMBITION STYLE
12V приклучок во багажникот
16" Алуминиумски тркала TWISTER
16" Алуминиумски фелни VELORUM со
пневматици 205/60 R16
17" Алуминиумски тркала ROTARE Aero
17" Алуминиумски фелни PULSAR Aero black
со пневматици 205/55 R17
17" Алуминиумски фелни ROTARE Aero со
пневматици 205/55 R17
18" Алуминиумски фелни PERSEUS со
пневматици 225/45 R18
18" Алуминиумски фелни PERSEUS
Anthracite со пневматици 225/45 R18
18" Алуминиумски фелно VEGA Aero black
со пневматици 225/45 R18
230V приклучок заедно со x2 USB C
портови напред и позади и х1 покрај
централниот ретровизор
3D Навигациски систем COLUMBUS со 10"
екран во боја, Voice Control,
интегрирани мапи, 64 GB SSD меморија,
WLAN, Smart Link Plus безжично
поврзување
3D Навигациски систем COLUMBUS
со 10" екран во боја, интегрирани мапи,
64 GB SSD меморија, Web радио
8 звучници
Ambient Lighting пакет (амбиентално
осветлување / осветлување во пределот на
нозете напред и позади / во Ambition со
Silver Square Haptik декор)
Ambition Ентериер - ткаенина
Ambition стандардни седишта
Ambition хром инсерти во ентериерот
AUTO LIGHT ASSIST - автоматска контрола
долги светла
Basic LED задни светла
Basic LED предни светла
Bluetooth / WLAN / преграда за безжично
полнење
Bluetooth / WLAN
BOLERO радио со 8" дисплеј
CANTON Sound System (11 звучници /
subwoofer / 600+ W) (мора во комбинација
со PDC PWZ RAE 9WJ)
CLIMATRONIC (3 zone) со тризонско
регулирање на температурата
CLIMATRONIC (3 zone) со трозонско
регулирање на температурата
CLIMATRONIC - двозонски автоматски клима
уред
Comfort telephony (BT / преграда за
безжично полнење / LTE)
Comfort пакет I (електрично регулирање
на петтата врата / дополнителна
електрична брава за безбедност на деца /
Full LED задни светла)
Comfort пакет II (Virtual Pedal -
електрично регулирање на петтата врата
преку сензор во браникот / дополнителна
електрична брава за безбедност на деца /
Full LED задни светла)
CREW PROTECT ASSIST - превентивен систем
за заштита на патниците при удар од
напред и позади (мора во комбинација со
7Y1 PE4)
DCC - Адаптивна шасија со Driving Mode
Select (не важи за 2.0 TDI EVO со 115кс)
Driver Activity Alert - систем за
предупредување на замор кај возач
Driving Mode Selection - систем за
избирање на возачка програма
Dynamic спортски пакет (спортска шасија/
спортски седишта/ алу педали/ трокрак
мултифункционален спортски управувач/
висинско и лумбално прилагодување на
предните седишта/ SUNSET/ предна решетка
, странични ретровизори и лајсни околу
страничните прозори в
eCall
ERGO Basic предни седитша со висинско
прилагодување, електрично лумбално
подесување, функција за масажа и
издолжување на наслонот за седење
ERGOSITZ - AGR сертифицирани, електрично
прилагодливи седишта обложени со
перфорирана кожа, со функција за
меморија, масажа, вентилација и
издолжување на наслонот за седење (мора
во комбинација со PW5 4A3 PWZ)
ESC
EU6 AP норма на издувни гасови
EU6 AP стандард на емисија
Front Assistant - Радар за автоматско
сопирање при појава на препрека
Full LED задни светла во специјален
дизајн со анимиран трепкач
Full LED предни светла со динамична
контрола на агол
HEAD-UP display
Hill Hold асистент
ISOFIX подготовка на совозачкото
и задните седишта
Jumbo Box преден наслон за раце
KESSY Advance систем за заклучување без
клуч на сите врати со KESSY Go копче за
стартување
KESSY Advance систем за централно
заклучување/ отклучување без клуч
на сите врати
LANE ASSIST систем за одржување на лента
LIGHT and VIEW (MATRIX LED предни светла
со динамична контрола на агол и
варијабилна дистрибуцја на светлина /
Full LED задни светла во специјален
дизајн со анимиран трепкач / задна
камера за паркирање)
MATRIX Beam со варијабилна дистрибуција
на светлина
MATRIX LED предни светла со динамична
контрола на агол и варијабилна
дистрибуција на светлина заедно со FUll
LED задни светла во специјален дизајн со
анимиран трепкач
MAXI DOT борд компјутер
PARK ASSIST - систем за помош при
паралелно и попречно паркирање
REAR LIGHT VIEW (Камера за паркирање /
Full LED задни светла во специјален
дизајн со анимиран трепкач)
Remote Access / Pro Active service +
Online Infotainment
SIDE ASSIST - систем за помош при
промена на лента (мора во комбинација со
7X* PWZ PW4)
Silver Square Haptic декоративни инсерти
SIMPLY CLEVER пакет (држач за таблет /
подот во багажникот обложен со
needle-punched nonwoven ткаенина)
Smart Link Plus безжично поврзување
Start & Stop систем за регенерација
Style Beige ентериер - ткаенина со Piano
Black декоративни инсерти
Style Ентериер - ткаенина
Style комфор седишта
SUNSET - Длабоко затемните задно и
задни странични стакла
TRAVEL ASSIST (Асистент за активно
одржување и прилагодување на коловозна
лента / адаптивен темпомат до 210km/h со
"follow to stop" функција / Virtual
Cockpit
USB C пакет (х2 портови напред и позади,
х1 покрај централниот ретровизор)
Virtual Cockpit - дигитална
инструментална табла
Virtual Pedal - електрично регулирање на
петтата врата преку сензор во браникот
заедно со Full LED задни светла
Voice Control
x2 USB-C дата портови
XDS електронски диференцијал
Адаптивен темпомат до 210 km/h со
"follow to stop" функција (мора во
комбинација со PS1)
Алармен уред со KESSY Advance -
централно заклучување без клуч на сите
врати со KESSY Go копче за стартување
Алармен уред со KESSY Go - копче за
стартување
Алат и дигалка
Алуминиумски педали
Асиметрично преклоплив наслон на задната
клупа со централен наслон за раце и
држач за чаша
Бришач на задното стакло
Вештачка кожа од задната страна на
предните седишта (заштита од валкање)
Визуелен и акустичен индикатор за
сигурносни појаси
Висинско прилагодливи предни седишта со
со лумбална поддршка
Висинско прилагодување на возачкото
седиште
Висинско прилагодување на предните
седишта
Воздушни перничиња за возач и совозач
со опција за деактивирање на совозачко
Воздушно перниче за колена на возачот
Греење на предни и задни седишта
Греење на предни седишта
Декоративни прагови на вратите
Дигитален радио прием
Диск сопирачки, назад
Диск сопирачки, напред
Дополнителна електрична брава за
безбедност на деца
Електрична регулација на странични
ретровизори, со грејачи
Електрична регулација, преклопување,
самозатемнување на странични ретровизори
со грејачи
Електрични стакла на сите врати со
комфор функција
Електрично греење на предното
ветробранско стакло
Електрично преклопливи и
самозатемннувачки странични ретровизори
со мемориска и Boarding Spot функција,
внатрешен ретровизор без рамка,
SIDE ASSIST (мора во комбинација со PWA
или PWC PWZ 4A3)
Електрично преклопливи и
самозатемнувачки странични ретровизори
Електрично преклопливи странични
ретровизори
Електрично прилагодливи предни седишта
со мемориска функција (мора во
комбинација со PW5 4A3 PWZ)
Електрично прилагодливо возачко седиште
со мемориска функција (мора во
комбинација со PW5 4A3 PWZ)
Електрично регулирање на петтата врата
заедно со Full LED задни светла
Електро-механичка паркинг сопирачка
Ентериер - кожа (Црн / Беж со Piano
Black декоративни инсерти)
Ентериер - кожа / алкантара (Црн / Беж
со Piano Black декоративни инсерти)
Ентериер - кожа / ткаенина (Црн / во
Ambition мора во комбинација со PK2)
Загревање на дизните за прскање на
предниот ветробран
Задни светла за магла
Камера за паркирање, позади
Карго фиксирачки елементи и мрежа во
багажникот
Кука за влечење, отстранлива со адаптер
Лумбално подесување на предните седишта
Механички завеси на задните стакла
Мрежа + карго елементи во багажниот
простор
Мултифункционален двокрак кожен
управувач (со педали за DSG модели)
Мултифункционален двокрак кожен
управувач со греење (со педали за DSG
модели)
Мултифункционален трокрак спортски
кожен управувач (со педали за DSG
модели)
Надворешен хром пакет (странични стакла
/ лајсна на предниот браник)
Ограничувач на брзина
Пакет за лоши патишта (+15 мм подигната
шасија / дополнителна заштита под
моторот)
Пневматици 205/55 R17
Пневматици 205/60 R16
Подготовка на кука за влечење
Преграда за очила
Предни акустични стакла со SUNSET
Предни светла за магла со CORNER
функција
Предни светла за магла
Преклопување на наслоните на задните
седишта од багажникот
Преклопување на наслонот за потпирање на
совозачкото седиште (не може во
комбинација со електрично совозачко
седиште/ во Ambition мора заедно со PK2)
Самозатемнувачки централен ретровизор
Светлосен асистент со сензор за дожд
Сензори за паркирање напред и позади со
Manoeuvre assist функција
Сензори за паркирање позади со Manoeuvre
assist функција
Систем за контрола на притисок во гуми
Систем за миење на предни светла
Спортска шасија
Сребрени кровни шини
Странични воздушни перничиња и позади со
централно воздушно перниче
Странични воздушни перничиња и позади
Странични воздушни перничиња напред
заедно со странични воздушни завеси
Текстилни патосници, напред и позади
Темпомат со ограничувач на брзина
Хром лајсна на предниот браник
Хром пакет на страничните стакла
Централно заклучување преку далечинско
со KESSY Go копче за стартување
Челично резервно тркало со алат

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна