Модели

Škoda Kodiaq Асистенти за комфор

Адаптивен темпомат

Адаптивниот темпомат (ACC) одржува безбедно растојание од автомобилот пред вас. Моторот и кочниците се контролирани на тој начин да има автоматско забрзување или кочење по потреба. Системот ги комбинира функциите на темпоматот со радар за одржување на растојание пред возилото.

Škoda Kodiaq Асистенти за комфор

Travel Assist

Систем за процесирање на скенирани слики од знаци на патот, кои ги праќа и споредува скенираните слики со информациите од навигацискиот систем. Системот препознава знаци за ограничувања, забрани и опасност на патот. 

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна