Модели

Škoda Fabia Мотори

MPI-мотор

Мал бензински мотор е погоден за градот, бидејќи брзо ја достигнува оптималната работна температура. Едноставниот, лесен дизајн обезбедува висока доверливост и лесно ракување. 1.0-литарскиот трицилиндричен бензински мотор, достапен со 60 КС, е централниот дел од понудата на мотори. Старт-стоп системот и регенерацијата на енергијата генерирана од сопирачките се веќе дел од стандардната опрема. Моторот MPI обезбедува оптимални перформанси и потрошувачка на гориво, особено во градскиот и локалниот сообраќај.

Škoda Fabia Мотори

TSI-Мотор

TSI е гаранција за извонредна динамика, солидни перформанси и мала потрошувачка. 1.0 TSI моторот со три цилиндри и турбополнач има сосема нов дизајн. Старт-стоп системот и регенерацијата на енергијата генерирана од сопирачките се веќе дел од стандардната опрема. TSI моторот е вистинскиот за возачи кои уживаат во флексибилноста на моторот во секоја ситуација.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна