За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Опрема AMBITION

 • 12V приклучоци во кабина и багажник
 • 17" Алуминиумски фелни - RATIKON
 • 8 звучници
 • Bluetooth телефонска конекција
 • Climatronic - Автоматски клима уред
 • Driving Mode Selection заедно со OffRoad копче (важи само за 4х4 моделите)
 • ESC - Електронска програма застабилизација
 • Easy Start - Start Stop копче за палењена моторот
 • Front Assistant, радар за автоматскосопирање
 • Full LED предни светла со динамичнаконтрола
 • Hill Start Assist - Асистент за поаѓањена угорнини
 • Maxi Dot патен компјутер
 • Smart Link конекција за телефон
 • USB приклучок
 • Voice Control
 • Автоматско затемнување и преклопувањена ретровизори
 • Антена за FM Radio
 • Воздушни перничиња за возач и совозач соперниче за колена на возач и опција за деактивирање на совозачкото
 • Греење на предни седишта
 • Декоративни инсерти - Anthracit Light
 • Динамична контрола на предните светласо Coming Home функција
 • Држач за наочари
 • Ел. ретровизори, само-затемнувачки,преклопливи, грејни
 • Електрика на предни и задни стакла
 • Електрично загревање на предни прскалкиза ветробран
 • Електрично отварање/ затворање набагажникот
 • Задни светла за магла
 • Индикатор за издишан пневматик
 • Индикатор за сигурносни ремени
 • Лумбарно подесување на предните седишта
 • Мало резервно челично тркало
 • Миење на предни светла под притисок
 • Мрежа во багажникот
 • Мултифункционален 3 крак кожен управувачсо команди за радио и телефон
 • Наизменична контрола на брисачите сосензор за дожд и светлосен асистент
 • Пакет за лоши патишта
 • Пневматици 215/65 R17
 • Преден наслон за раце
 • Предни светла за магла соCorner финкција
 • Преклопување на наслонот на заднатаклупа од багажникот
 • Радио BOLERO со 8" екран во боја,осетлив на допир
 • Сензори за паркирање позади
 • Спортски алуминиумски педали
 • Странични воздушни перничиња за возачи совозач
 • Текстилни патосници напред и позади
 • Темпомат со ограничување на брзина
 • Термо-изолационо тонирано ветробранскостакло
 • Фиока под предни седишта
 • Црни кровни шини
Einzelne Ausstattungen sind abhängig von der gewählten Variante (Motorisierung, DSG usw.) und können hier in dieser Übersicht nicht vollständig dargestellt werden. Die konkrete Ausstattung Ihres Wunschmodells finden Sie in der Serienausstattungsübersicht im Konfigurator.
 • 17" Алуминиумски фелни - MITYKASсо пневматици 215/65 R17
 • 18" Алуминиумски фелни - ELBRUSсо пневматици 235/55 R18
 • 18" Алуминиумски фелни - TRINITYсо пневматици 235/55 R18
 • 18" Алуминиумски фелни - TRITONсо пневматици 235/55 R18
 • 19" Алуминиумски фелни - SIRIUSсо пневматици 235/50 R19
 • 19" Алуминиумски фелни - TRIGLAVсо пневматици 235/50 R19
 • 19" Алуминиумски фелни CRATER Blackсо пневматици 235/50 R19
 • 2 светла за читање напред
 • 20" Алуминиумски фелни - VEGAсо пневматици 235/45 R20
 • 230V приклучок заедно со x 1 USBприклучок напред и позади
 • 3 крак мултифункционален кожен спортскиуправувач со команди за радио, телефон, греење и педали за DSG менувач
 • 3 крак мултифункционален кожен спортскиуправувач, со команди за радио и телефон (Само за MT модели)
 • 3 крак мултифункционален кожен управувачсо комадни за радио, телефон и греење (само за MT модели)
 • 3 крак мултифункционален кожен управувачсо команди за радио, телефон, греење и педали за DSG менувач
 • 3D Навигациски систем Columbus со 9.2"екран осетлив на допир, интегрирани мапи ,64GB меморија, WLAN
 • AREA VIEW камери за паркирање - четирикамери (напред, позади и странично) со TOP LED задни стоп светла
 • AUTO LIGHT ASSIST - Асистент за долгисветла, сензор за дожд и автоматско затемнување на внат. ретровизор
 • CANTON sound system (10 звучници, 575 W,дигитален еквилајзер, subwoofer)
 • Climatronic (3 zone) - Три-зонскиавтоматски клима уред
 • Color Maxi Dot патен компјутер
 • Comfort telephony - BT, WLAN (LTE), rSAPи Дигитален радио прием
 • Comfort telephony - BT, WLAN (LTE),безжична надворешна кон. и полнач, rSAP и Дигитален радио прием
 • Comfort telephony - BT, WLAN (LTE)безжична надворешна конекција и полнач
 • Comfort telephony - BT, безжичнанадворешна конекција и безжичен полнач
 • Crew Protect Assist - превентивен системза заштита на предните патници при судар
 • DAB - Дигитален радио прием
 • DCC - Адаптивна суспензија заедно сосистем за избирање на возачка програма и Off Road копче
 • KESSY централно заклучување без клучсо Start Stop копче за палење на моторот
 • LED Plus Pack - Амбиентално LEDосветлување во ентериерот, Mistral декоративни инсерти
 • PARK ASSIST - систем за помош припаралелно и попречно паркирање со MANOEUVRE Assist функција
 • SUNSET
 • Sleep пакет (Ролетна на заднитестранични стакла, SUNSET и странични наслони на потпирачите за глава на задните седишта)
 • Smart Link + безжична RSA App(Škoda Media Command апликација)
 • Virtual Cokcpit - виртуелнаинструментална табла
 • Virtual Pedal - отварање/ затварање набагажникот на сензор
 • Адаптивен темпомат со радар - FrontAssist - до брзина од 160 km/h
 • Адаптивен темпомат со радар - FrontAssist до брзина од 210 km\h
 • Алармен уред против кражба заедно соEasy Start - копче за палење на моторот
 • Алармен уред против кражбазаедно со KESSY - централно откл./закл. без клуч
 • Алуминиумско резервно тркало
 • Асистент за автоматско одржување воколовозна лента - Lane Assistant
 • Асистент за детектирање на возила вомртов агол - Blind Spot Detect
 • Асистенти за автоматско одржување наколовозна лента заедно со асистент за детектирање возила во мртов агол (Lane Assist + Blind Spot Detect)
 • Внатрешно осветлување
 • Греење на предни и задни седишта
 • Гуми за сите сезони, со пневматици235/55 R18
 • Дво-страна покривка за багажниот простор(гума/ текстил)
 • Декоративна лајсна во предната конзолаMistral
 • Декоративна хром лајсна на страничнитепрозори
 • Декоративни лајсни на праговите
 • Дополнителен трет ред на седишта
 • Дополнитлна звучна изолација
 • Држач за таблет
 • Електричен панорамски лизгачки кров
 • Електрично греење на предноветробранско стакло со сензор за дожд
 • Електрично прилагодливи предни седиштасо меморија и лумбарна подршка
 • Ентериер - Алкантара црн
 • Ентериер - Спортски кожни седишта
 • Ентериер - Целосно обложен со кожа
 • Ентериер во комбинација кожа/текстил
 • Задни стоп светла во Top LED изведба
 • Индикатор за сигурносни ремени на ситеседишта
 • Камера за паркирање позади заедно соTOP LED задни стоп светла
 • Кука за влечење механички преклопливаелектрично отстранлива
 • Кука за влечење отстранлива со адаптер
 • Кутија за одпадоци
 • Кутија за отпадоци
 • Навигациски систем AMUNDSEN
 • Независно греење со далечинскиуправувач WEBASTO
 • Остранлива торба за скии UNIBAG(во задниот наслон за раце)
 • Отстранлива електрична светилка вобагажникот
 • Пакет за пушачи
 • Паркинг асистент за автоматско паркирањесо приколка и Area view сензори
 • Подготовка за детско седиште ISOFIX- на совозачко седиште
 • Подготовка за кука за влечење
 • Преградна мрежа
 • Преклопливи масички во наслонитена предните седишта
 • Преклопливо совозачко седиште
 • Ролетни на задните странични стакла
 • Сензори за паркирање напред и позади
 • Сензори за паркирање со контрола заприколка (Intell. Parking Ass. + Trailer Ass. + Area View)
 • Систем за избирање на возачка програма(важи само за моделите со преден погон)
 • Систем за избирање на возачка програмасо Off Road копче (важи само за моделите со 4х4 погон)
 • Систем за предупредување на замор кајвозачот
 • Сребрени кровни шини
 • Странични воздушни перничиња позади
 • Фамилијарен пакет (Ел. детскозаклучување, ролетни на задните странични стакла, заштита на рабовите од вратите и кутија за отпадоци)

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна