Модели

ŠKODA KODIAQ Off Road

Off road асистент

Со интелигентниот систем за помош Off road, којшто може да се користи при брзини до 30 km/h, можете добро да ги совладате и потешките терени. Off road системот ги прилагодува карактеристиките на моторот, системите за помош и електронската контрола на стабилноста кон екстремните услови.

ŠKODA KODIAQ Off Road

Погон на сите тркала

За погонот на сите тркала се грижи електронски регулираната спојка за ламела. Распределбата на силата врз спојката на задната оска се врши автоматски, така што при нормални услови на патот се користат сите предности на предниот погон, додека пак на потежок терен се активира погонот на сите тркала.

ŠKODA KODIAQ Off Road

Режим за на снег

Моделите со погон на сите тркала нудат исто така и режим за на снег (Snow), којшто овозможува добро маневрирање и на лизгава подлога.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна