Модели

ŠKODA KODIAQ Безбедност

Воздушни перничиња за возач и совозач

Воздушното перниче за возачот е сместено во управувачот. Воздушното перниче за седиштето на совозачот се наоѓа во контролната табла и по потреба може да се исклучи доколку треба да се монтира детско седиште.

ŠKODA KODIAQ Безбедност

Воздушно перниче за колената на возачот

Воздушното перниче за колена под управувачкиот столб ги штити колената на возачот.

ŠKODA KODIAQ Безбедност

Воздушни завеси за главата

Активираните воздушни перничиња за глава создаваат надувана перничка којашто и патниците напред и патниците во задниот дел ги штити од повреди на главата.

ŠKODA KODIAQ Безбедност

Предни и задни странични воздушни перничиња

Овие четири воздушни перничиња служат како заштита за карлицата и градниот кош на возачот и неговите сопатници при страничен удар.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна