За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Детали

ŠKODA KAROQ

Димензии

Безбедност

Безбедносни системи

ŠKODA KAROQ не прави компромис кога станува збор за безбедноста. Прочитајте повеќе за карактеристиките на новиот ŠKODA SUV:

ABS ги спречува тркалата да се блокираат за време на итно сопирање или при сопирање на лизгави површини.
EDL помага при распределба на силата на погонот на тркалата во случај на нерамнини, угорнини или лизгав пат.
MSR го спречува блокирањето на погонските тркала, што може да се случи при забрзување или успорување на мазна површина.
› Во ситуации кога е потребно итно сопирање, Brake Assist системот го зголемува притисокот врз сопирачките што придонесува за значително намалување на растојанието на сопирање.
ASR системот обезбедува непречено поаѓање и забрзување на лизгава површина.
› TPM индикаторот постојано го информира возачот за притисокот во гумите.
Hill Hold Control асистентот се активира при стрмнини од 5 % или повеќе и обезбедува безбедно поаѓање, без потреба од рачната сопирачка. Системот спречува враќање на автомобилот наназад при угорнина и блокирање на моторот. Овој асистент е во сериска опрема на DSG автоматските модели и опционален за останатите.
Трепкачките светла за сопирање го намалуваат ризикот од заден удар, особено кога се приближувате до сообраќаен метеж на автопатите или нагло сопирање пред неочекувана препрека.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна