За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

ŠKODA KAROQ Kомфор

Автоматска контрола на растојанието (ACC)

Системот за контрола на брзината со автоматска контрола на далечина го мери растојанието и релативната брзина на претходните возила (функционален опсег од 25 до 160 или 210 km / h со рачен менувач и од 0 до 160 или 210 km / h со менувач со DSG со двојна спојка) и гарантира дека вие одржува растојание до возилото напред.

ŠKODA KAROQ Комфор

Систем за препознавање сообраќајни знаци

Со вградената камера во ретровизорот, системот ги препознава сообраќајните знаци во правецот на движење. Модулот за обработка на слики ги пребарува сликите на камерата за познати сообраќајни знаци и одговара на резултатот со податоците на системот за навигација. 

Системот препознава знаци за ограничување, забрана и дополнителни знаци (пр. влажен коловоз, работа на пат, насочни стрелки итн). Сообраќајните знаци се прикажуваат како пиктограми на мултифункционалниот екран.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна