Модели

Škoda Karoq LED светла

LED фарови

LED светлата и асистентот за долго светло обезбедуваат оптимално осветлување. LED дневните светла, овозможуваат видливост на возилото и во текот на денот. Предностите на LED технологијата се: подолг работен век и помала потрошувачка на енергија.

Škoda Karoq Matrix-светла

Целосни Matrix LED светла

Највисоката верзија на LED фарови ги има сите функции. Во споредба со стандардните фарови, тие се помоќни и исто така се одликува со најсовремената функција Matrix. Новост се светлата за лоши временски услови, кои ги заменуваат конвенционалните светла за магла. Овој режим на осветлување е развиен за да го подобри осветлувањето на патот кога видливоста е слаба.

Škoda Karoq Адаптивни светла

Matrix функција

Користејќи мултифункционална камера која ги препознава изворите на светлина на возилата што доаѓаат од спротивната страна, Matrix функцијата на целосните LED светла користи индивидуално контролирани LED точки во реално време за да се осигура дека поединечните светлосни сегменти што би ги осветлувале другите возила или сообраќајните знаци се избледени. Ова води до совршено осветлен пат и поголема безбедност. Со ова повеќе нема да ги ослепувате возилата кои доаѓаат одспротива. 

Škoda Karoq назад

Целосни LED задни светла

Редизајнираните светла се надополнети со висококвалитетни, целосни LED задни светла кои користат диоди за нивните различни функции. Уште подобри се целосните задни LED светла од врвна класа, кои нудат и динамични показатели за возење наназад и анимирана Coming Home функција.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна