Модели

Škoda Karoq Sportline технологија

Динамична контрола на шасијата

За максимално уживање во возењето, Karoq Sportline може да биде опремен со динамичка контрола на шасијата (DCC) со избор на режим на возење. Како таков, автомобилот нуди повеќе режими, како што се менување на цврстината на амортизерите и другите поставки на возилото. Лесно е да се трансформира автомобилот од удобен, релаксиран режим во динамична, спортска средина. Достапен е и off-road режим за возила со погон на сите тркала.

Škoda Karoq Sportline технологија

Интелигентен погон на сите тркала

Со својот интелигентен погон на сите тркала, Karoq е опремен за секоја ситуација и обезбедува одлични возни перформанси и на неасфалтирани патишта и на патишта со чакал. Погонот на сите тркала со електронски контролирана повеќеплочна спојка континуирано ја прилагодува распределбата на вртежниот момент помеѓу предната и задната оска на моменталните услови на возење. Ова го прави идеален помошник за брзи патувања и патувања надвор од патот, како и за совладување на снежен пат.

Škoda Karoq Sportline технологија

Поглед под хаубата

Karoq Sportline нуди многу моќ во сите околности: имате избор помеѓу бензинските мотори TSI од 1,5 и 2,0 литри или дизел моторот 2,0 TDI. Моќноста се движи од 115 до 190 КС. Имате избор помеѓу 6-брзински мануелен менувач или 7-брзински DSG. Моторот 2.0 TSI 190 КС со генератор на звук, 7-брзински DSG и погон на сите тркала е достапен исклучиво за Sportline.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна