За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

ŠKODA KAROQ SCOUT Безбедност

Систем за помош при одржување на коловозната лента

Системот за помош при одржување на коловозната лента ви помага секогаш да останете на вистинската коловозна лента, а делува и врз несаканото менување на коловозната лента со активна интервенција врз управувачот.

ŠKODA KAROQ SCOUT Безбедност

Систем за помош при менување на коловозната лента

Преку радарските сензори во задните браници, системот за помош при менување на коловозната лента ги контролира мртвите агли зад и покрај возилото. Во зависност од оддалеченоста и брзината на околните возила, системот му упатува на возачот за можна опасност со оптички односно звучни сигнали. Системот исто така го опфаќа и системот за помош при излегување од место за паркирање.

ŠKODA KAROQ SCOUT Безбедност

Систем за помош при застој

Кај возила со менувач со двојна спојка (DSG) возењето во ситуации на застој се олеснува преку системот за помош при застој. Тој ги управува функцијата на моторот, сопирачките, како и на управувачот и на тој начин се грижи за тоа, возилото да тргнува, сопира и да ја менува насоката на возење соодветно на движењата на околните возила (при брзини до 60 km/h).

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна